Szalagtűzés

2024.02.27. 13:28

Szalagavató ünnepséget tartottak Oroszlányban

Két osztály, huszonöt diák búcsúzott az alma matertől. Szalagavató ünnepséget tartottak a Kölcsey színháztermében.

Kemma.hu

A TSZC Eötvös Loránd Szakképző Iskola hagyományosan minden évben február végén rendezi meg szalagavató ünnepségét. Az idén két osztály, 25 diák búcsúzott az alma matertől a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A szalagavató ünnepségen hagyományosan a végzősök keringője zárta az ünnepséget
A szalagavató ünnepségen hagyományosan a végzősök keringője zárta az ünnepséget
Forrás: Facebook/TSZC Eötvös Loránd Szakképző Iskola

A szülők, hozzátartozók és barátok előtt a két osztályfőnök, Takács Lajos és Sárközi-Seres Mónika tűzte fel a középiskolai tanulmányok végét jelképező szalagot a végzős diákoknak. Az ünnepi műsoron részt vett Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor alpolgármester, Pákozdi Szabolcs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója és Garaminé Vigánti Márta főigazgató-helyettes, valamint a duális képzőhelyek képviselői.

Szalagavató és útravaló

– A mai délután az ünneplésé – fogalmazott ünnepi beszédében Lazók Zoltán polgármester. A városvezető hozzátette, nem szabad elfelejteni, hogy a következő időszakban az élet egyik legfontosabb fordulópontja előtt állnak a diákok. A szalag azt jelenti – folytatta – hogy hamarosan ismeretlen utakra lépnek a diákok. Hozzátette azt is, személy szerint drukkol, hogy megvalósuljanak az elképzelések a nagybetűs életben.

Az ünnepségen a Csodavilág Különleges Gyermekotthon meglepetés produkcióján kívül énekelt Malomvölgyi Tamás és Boldog Zsófi, valamint csodálatos koreográfiát mutattak be Csáky Mária növendékei, a Silhouette balett társulata. A rendezvényt a végzős lányok csodálatos keringője zárta, amit Zajácz Edina koreografált és tanított be.

Mint ismert, Komárom-Esztergomban az első szalagavatót a Hamvas Béla Gimnáziumban tartják évek óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában