Adomány

2024.02.05. 17:40

Súlyos beteg 5 éves baji kislány kér segítséget: Kinga gyógyulásáért sétálhatunk

Komoly műtét vár a kislányra, családját szeretnék segíteni a tatai önkéntesek a gyűjtéssel.

Goletz-DeáK Viktória

Újabb beteg kislánynak szeretnének segíteni a tatai önkéntesek. Az Önkéntesség Tatán és környékén közösségi oldalon jótékonysági sétára hívják az érdeklődőket február 18-án. Mint írták: Kinga egy 5 éves baji kislány, akinél megállapították a Moyamoya szindrómát. 

Ez egy ritka érrendszeri rendellenesség, amelyben a koponya nyaki artériája elzáródik vagy beszűkül, ami csökkenti az agy véráramlását. Ezért Kingára egy nagyon komoly műtét vár rá, ami azt jelenti hogy egy műeret fognak betenni a halánték és a homloklebeny közé. Az egyesület úgy tudja, hogy eddig csupán három ilyen műtétet végeztek gyerekeken Magyarországon.

– A három gyermeket nevelő szülők harcolnak, hogy teljes értékű életet élhessen a kislányuk. Mi a műtéttel és terápiával kapcsolatos költségekre gyűjtünk - írták az önkéntesek a közösségi oldalukon. Ezúttal a Cseke-tónál szerveznek jótékonysági sétát. A találkozó a műromoknál lesz február 18-án, 10 órakor. 
Nem ez az első eset, amikor a tatai önkéntesek egy beteg gyermeken próbáltak segíteni. 

Mint arról korábban beszámoltunk: többek között kupakgyűjtő szíveket állítottak fel több helyszínen is, illetve több jótékonyság árverést is szerveztek már. De a kétkezi munkától sem riadnak vissza: az új szívet kapott tatai kislány szobáját segítették felújítani a szülőknek, mire a kis beteg hazatér a kórházból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában