együtt a gyógyulásért

2021.05.04. 11:30

Összefogtak a szívbeteg Bogiért: felújított lakás várja haza a tatai kislányt

Önkéntesek és a város összefogásával felújított otthonba térhet majd haza Bogi.

Goletz Deák Viktória

A kislány nagyon hősiesen viseli a megpróbáltatásokat

Forrás: beküldött

Mint arról korábban beszámoltunk, a kislány fél szívvel született és számos nyitott szívműtéten van már túl. Az éve lején újra kórházba került és az állapota válságossá vált, az orvosok felkészítették a családot minden eshetőségre. Azonban végül jóra fordult minden, Bogi az elmúlt hetekben újabb komoly beavatkozáson esett át, jelenleg is a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben ápolják.

Bogira nemrég egy nagyon komoly műtéten esett át
(Fotó: beküldött)

Ha kellően megerősödik, végre hazatérhet családjához. Viszont nem mindegy, hogy milyen körülmények várják otthon. Az Önkéntesség vezetője, Tatáért Egyesület korábban már kupakgyűjtést és árverezést is szervezett a kislány családjának megsegítésére. Most pedig vállalták azt a feladatot, hogy mire Bogi hazaér, a szülők kérése alapján felújítsák a lakásukat. A munkálatokat a város vezetése is támogatta.

Önkéntesek és a város segítségével újították fel a lakást (Fotó: beküldött)

Az önkéntes szakemberek a szobákat fehérre festették, új járólapot és csempét tettek le, így könnyebben tisztíthatóak lesznek a felületek. Erre azért volt szükség, mert a kórház szakembereket küldött ki, hogy környezettanulmányt készítsenek Bogi otthonáról. Elmondták, hogy ki kell alakítani Boginak egy steril szobát, ebben volt a család segítségére az egyesület.

Bogi szüleitől megtudtuk, hogy kislányuk nemrég megkapta azt az esélyt, amire régóta vártak. A végső gyógyuláshoz egy 12 órás szívműtéten esett át, ami sikeresen lezajlott és ezzel a négyéves kislány új esélyt kapott, hogy felgyógyuljon a súlyos betegségből. A hazatérésre azonban még pár hetet várniuk kell.

Összefogás

– A család védőnője keresett meg minket, hogy segítsünk Boginak. Az ügyet az önkormányzat is támogatta, a felújítás teljes anyagköltségét kifizették. Emellett az Építők parkban felállított kupakgyűjtővel, tatai kézművesek, művészek által felajánlott alkotások árverésével próbáljuk támogatni a családot. Illetve a közösségi oldalunkon megtalálható az a számlaszám, amire a felajánlásokat tudják fogadni – mondta Gönczi Mihály, az egyesület vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában