Komárom-Esztergom vármegye

2024.02.29. 19:00

Pénteki programajánló

A pénteki vármegyei, illetve észak-komáromi programok közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Esztergom

Mocorgóba várják a gyerekeket a Mesekuckó Játszótérre. A foglalkozást Vargáné J. Erzsi konduktor vezeti, a program pénteken 10 órakor kezdődik.

Gyermely

Pénteken 14 órától egészségnapot szerveznek a településen. Az érdeklődőket ingyenes szűrővizsgálatok: testtömeg-, testzsír-, testizommérés, BMI-számítás, vérnyomás-, vércukorszint-, és koleszterinmérés, valamint látás-, hallásvizsgálat, csontritkulásszűrés és demenciavizsgálat, de lesz dermatoszkópos anyajegyszűrés is.

Komárom

– Jókai terematlétikai kupát rendeznek a Jókai Mór Gimnázium tornatermében. A program pénteken 9 órakor kezdődik. Lesz síkfutás, súlylökés, helyből hármas­ugrás és vegyes váltófutás.

– Téltemető lesz a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Házban pénteken 17 órától. Műsort adnak a Koppánymonostori Általános Iskola 2. osztályos tanulói. 18 órától tűztáncosok műsora, emellett akadálypálya, kézműves foglalkozás és kiszebábégetés is vár mindenkit.

Nyergesújfalu

A Kuckó Család- és Gyermekjóléti Szolgálat gará­zsában ruhabörzét rendeznek több alkalommal. Pénteken 8 és 12 óra között, hétfőn és kedden pedig 8 és 14 óra között várják az érdeklődőket.

Tarján

A Szájon lőtt tigris című filmet vetítik le a közösségi házban. A program pénteken 18 órakor kezdődik.

Tata

A hősi halált halt Szeverényi Kálmán repülő hadnagyra emlékeznek a Vaszary-iskolánál. A program pénteken 13 óra 30 perckor kezdődik. Megemlékező beszédet mond B. Stenge Csaba hadtörténész, levéltáros, koszorúzik a polgármester, az Endresz csoport, a Szeverényi család. Díszőrséget áll MH Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezred.

Tatabánya

Szkíták, germánok, magyarok címmel nyílik kiállítás a Tatabányai Múzeumban. A program pénteken 17 órakor kezdődik. A tárlatot Pál Gabriella múzeumigazgató nyitja meg. A kiállítást október 5-ig lehet megtekinteni.

Észak-Komárom

– A Duna Menti Múzeumban képzőművészeti alkotások seregszemléjére várják az érdeklődőket. A program pénteken 17 órakor kezdődik.

– Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó lesz a Zichy-pont vendége. A program pénteken 17 óra 30 perckor kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában