Vérteserdő

2024.02.19. 13:40

Pályázatot hirdetnek fiatal szerzőknek

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdészeti Lapok Szerkesztőbizottsága több fiatal szerzőt kíván megnyerni az idén 162 éves lapban való publikálásra – az erdész szakmából és azon kívülről is.

Ezért a 2020. és a 2022. évi sikeres pályázat nyomán, újabb szakcikkpályázatot hirdetnek a tágabban értelmezett erdészettudomány, az erdőgazdálkodási gyakorlat, illetve az erdőhöz köthető biológiai, ökológiai és társadalom tudományterületek témakörében – tájékoztatott honlapján a Vérteserdő Zrt.

Mint írják, elsősorban saját munkára alapozott közléseket várnak (pl. középiskolás tanulmányi versenyek anyagai, tanulmányok, TDK dolgozatok, szakdolgozatok, diplomamunkák, önálló eredményeket bemutató publikációk stb.), de a színvonalas szakirodalmi feldolgozásokat is szívesen fogadnak.

A (szóközökkel együtt) minimálisan 12 ezer, maximálisan 24 ezer karakter terjedelmű, magyar nyelvű kéziratokat (Word dokumentum formátumban), a minimálisan full HD (1920 x 1080 px) felbontású, éles, jpg formátumú jogtiszta (lehetőség szerint saját készítésű) fényképekkel és egyéb illusztrációkkal (grafikonok, diagramok Excel formátumban) együtt, az Erdészeti Lapok főszerkesztőjének kell eljuttatni az [email protected] e-mail címre, június 30-ig.
A pályaművek témája kötetlen, de mindenképpen kapcsolódjanak a tágabban értelmezett erdővel kapcsolatos tudományokhoz, illetve az erdőgazdálkodáshoz. 

A pályázati részvételi előzetes regisztrációhoz kötött, így a részvételi szándékot április 1-jéig kérik előzetesen jelezni az Erdészeti Lapok szerkesztőségi e-mail címén ([email protected]), elektronikus formában, a név, életkor, a munkahely vagy tanulmányi intézmény, végzettség és beosztás (ha van), és a közvetlen elérhetőségek (e-mail, mobilszám) megadásával. További információk a Vérteserdő honlapján olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában