Jó tett

2024.02.03. 08:33

Örökbefogadott egy kutyát Lazók Zoltán oroszlányi polgármester

Több mint 30 éve működik az oroszlányi ebrendészeti telep, ahol csaknem 90 százalékos az örökbefogadási statisztika. A kifogástalan munkavégzés miatt a városvezetők időnként felülvizsgálják a területet. Lazók Zoltán polgármester és Hufnágel Ákos városi rendőrkapitány fontos kijelentést tett a jövőre vonatkozóan.

Wágner Zsanett

Oroszlányban már az 1990-es évek eleje óta folyik ebrendészeti tevékenység és működik az ebrendészeti telep. Az önkormányzat azóta anyagi lehetőségeihez mérten fejleszti és korszerűsíti a telephelyet, amely a jelenlegi szervezeti formában 2017. július 1-től működik.

A városi honlap beszámolt arról, hogy az önkormányzat a tevékenység ellátását saját szervezeti keretek között látja el. Tehát az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal városrendészeti osztályának vezetője közvetlen felügyelete és ellenőrzése alatt, két ebrendész kolléga dolgozik a telepen. Egyikőjük, Thüringer Ferenc ebrendész elmondta: a kutyák örökbefogadása kiemelkedő a bányászvárosban, hiszen a legutóbbi statisztika alapján 89 százalékban lett új gazdájuk a leghűségesebb négylábúaknak.

Mint írják, 2022. január 1-től hatályos Kormányrendelet részletesen szabályozza az ebrendészeti tevékenység végzésének, továbbá az ebrendészeti telep létesítésének, működtetésének, az állatok örökbeadásának, valamint életük megengedett módon történő kioltásának feltételeit.

– Egyik kutyámat erről a telepről fogadtam örökbe – mondta a látogatás végén Lazók Zoltán polgármester. A városvezető szerint Hufnágel Ákos rendőrkapitánnyal elkötelezettek a szakszerű ebtartást illetően. Hozzátette: most és a jövőben is azon munkálkodnak, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassanak az ottani kollégák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában