Báli szezon

2024.02.03. 14:28

Brána kalács és hölgyválasz: mulattak a szlovákok Oroszlányban

Immáron 24. alkalommal nyitották meg a szlovákok az oroszlányi báli szezont. A hagyományos farsangi batyus összejövetelen csaknem 200-an ropták a táncot másnap hajnali 4 óráig.

Kemma.hu

A szervezők minden érkezőt kenyérrel és pálinkával köszöntöttek, majd az asztalok is gyorsan megteltek, hiszen az otthonról hozott batyukból előkerültek a finom falatok és nemes italok.

– Immáron 1997 óta nyitja meg elsőként a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a báli szezont a bányászvárosban és ez az idén sincs másként – összegezte Szabó Istvánné Betka, a helyi elnök, aki ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a világjárvány előtt jóval többen voltak, a 300-hoz közelített a résztvevők száma, azonban most sem voltak sokkal kevesebben.

Akik eljöttek, a tardosi Gerecse Népdalkörnek tapsolhattak, majd a szlovák viseletbe öltözött asszonyok - akiknek kezéből ezúttal sem hiányzott a brána kalács - hagyományos nyitótánca után elkezdődött a mulatság. Az est további részében a Vértes Expressz zenekar szolgáltatta a talpalávalót. A jó hangulatú mulatságnak csak a másnap hajnal vetett véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában