Komárom-Esztergom vármegye

2024.02.12. 19:00

Keddi programajánló

Annavölgy

Kedden a Nyugati nyaralás című filmet tekinthetik meg az érdeklődők az Annavölgyi Könyvtárban. A vetítés 17 órakor kezdődik.

Esztergom

– Pifkó Célia A holdfény őrei – A Füveskönyv című kalandregényét mutatják be kedden 17 órától az MNM Esztergomi Vármúzeumában. A szervezővel Schmöltz Margit beszélget.

– Kedden 16 óra 30-tól rendezik a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola alapítványának jótékonysági hangversenyét a Grand Hotel Esztergom Grand termében. Fellépnek a zeneiskola növendékei és tanárai, valamint vonószenekara és fúvószenekara.

Kocs

Kedden a községi faluház mögötti parkolóba érkezik a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása. A Petőfi-buszban 9.30-16 óra között várják az érdeklődőket.

Komárom

Elűzik a telet, elégetik a kiszebábot kedden 10 órakor a komáromi Kemence Egyesület rendezvényén. A házigazdák azt kérik, hogy aki ellátogat a rendezvényre, vigye magával saját készítésű bábját és dobja a tűzbe.

Oroszlány

Télűzés és kiszebábégetés lesz kedden 17 óra 30-kor az oroszlányi Szent Borbála téren. Fellépnek a Kadarka Társulat tagjai, a Kadarkölykök, a Bányász Színjátszók, műsort ad Bius Zumba Team, illetve Sütő Mónika fényjátékkal.

Tatabánya

– A Holokauszt Emlékközpont vándorkiállítását mutatják be a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola Keri-galériájában. Húsz megrendítő történet arról lesz látható, hogyan segítették a magyarországi zsidók megmenekülését nem zsidó honfitársaik. A kiállítást kedden 12 óra 30-kor nyitják meg.

– A Sose lesz vége kisjátékfilmet mutatják be kedden 18 órától a tatabányai Vértes Agorájában. A vetítést közönségtalálkozó követi, amelyen a rendező, Somossy Barbara mellett a Jászai Mari-díjas színművésznő, a film egyik főszereplője Szűcs Nelli, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész Reviczky Gábor és Belinszki Zoltán író, dramaturg is jelen lesz.

– A hagyományos farsangtemetést húshagyó kedden, 16 órától tartják a tokodi pincevölgyben. Fellép Pá-Di-Di Tánccsoport és a Borvirág Táncegyüttes.

Észak-Komárom

Kedden 17 óra 30-tól folytatódik a Mi, a komáromiak! – portrébeszélgetések neves komáromiakkal című előadássorozat az észak-komáromi Zichy-pontot. Ezúttal Dobis Márta, a Komáromi Jókai Színház egykori jelmeztervezője lesz a vendég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában