Fejlesztés

2024.02.08. 20:26

Így áll most a kisbéri tanuszoda építése

2021-ben tették le a 25 méteres tanuszoda alapkövét, amely a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg.

Kemma.hu

Van még hátra a munkából

Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hivatalos oldalán osztotta meg a hírt, hogy a múlt héten az Építési és Közlekedési Minisztérium helyszíni bejárását kérte a tanuszoda építése során felmerült kérdések, műszaki problémák szemléje céljából.

Sokunkat aggaszt, hogy a hosszú ideje nem látszik előrelépés

– fogalmazott az országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy foglalkozott már az építési munkák leállásának ügyével, akkor a kivitelező akadályközlését követő biztosítási jogvita okozta a kiviteli munkák folytatását. A jogi kérdések egy jelentős részén azóta túl tudtak lépni, az építtető és felügyeletet ellátó minisztérium akkor azt rendelte el, hogy az épület alatti – csőtörésből származó – víztelenítést oldja meg a kivitelező.

Enélkül nem folytatható a munka. Ezt az akkori ütemezésnek megfelelően a kivitelező elvégezte. Ezt láthatjuk a medencében, és ezt, a medence mellett a feltárásoknál. Többszörös injektálás történt

– számolt be a részletekről Czunyiné dr. Bertalan Judit, kiemelve, hogy az épület alatt folyamatos a monitorozás, azonban a felelős műszaki vezető álláspontja alapján a munka csak akkor folytatható, ha minden tekintetben jók a mérési számok.

Folyamatos az épület statikai ellenőrzése is, annak ellenére, hogy az alávizesedés nem okozott szerkezeti károkat. A feltárások és az elvégzett munkák azt mutatják, hogy az építés biztonságos befejezéséhez meg kell várni, amíg az épület alá került vizet a talajból eltávolítják, ez folyamatos, továbbá míg az ebből fakadó következmények kizárhatóak. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozza, hogy nem egyszerű a helyzet:

A szakemberek bölcs és alapos tudásában kell bíznunk, az építés folytatásához, a tanuszoda befejezéséhez a forrás rendelkezésre áll, nem jogi és nem pénzügyi okok miatt áll. A legfontosabb most nem az idő, hanem a biztonság. Az, hogyha elkészül minden szempontból kifogástalan legyen, és Kisbér és térsége számára sokáig szolgálja az úszásoktatást és az úszást. 

– hívta fel a figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában