Szomorú

2024.02.12. 14:05

Hiába a tataiak gyors segítsége, az ózdi mamakutya kölykein már nem lehetett segíteni

Az ultrahang kimutatta, hogy a picik már nem élnek, ezért ivartalanították az állatot, akinek hatalmas fájdalmai vannak.

Goletz-DeáK Viktória

Igazi összefogásnak hála sikerült biztonságos helyre juttatni az Ózdon elütött mamakutyát. Az állatorvostól azonban nem érkeztek jó hírek. 

– Hajnali fel négykor hívott  az orvos, hogy sajnos nagy a baj. Az ultrahang kimutatta, hogy a babák már nem élnek. Így reggel ahogy engedte az állapota, átesett az ivartalanításon. A hátsó lábában csúnya ficam, amit majd szintén műteni kell, mert ez rosszabb mint a törés. Hatalmas fájdalmait, enyhíteni tudják csak. Pár nap és átkerül egy másik kórházba, ahol egy sebész veszi a szárnyai alá. Mihamarabb műteni kell – írták a tatai állatvédők közösségi oldalukon

A posztjukban külön megköszönték mindenkinek, aki segített a kutyust eljuttatni a fővárosi állatkórházba, illetve az állatorvosoknak, akik hajnalban is azonnal a segítségükre sietek. Bár a tatai állatvédők mérlegelés nélkül, önzetlenül segédkeztek ebben az esetben is, számlákat nekik is rendezniük kell. Ezért azt kérik, hogy aki megteheti támogassa a mamakutya felépülését.

Mint arról korábban beszámoltunk: a tatai állatvédők ismét bizonyították, ha segítségre szoruló állatról van szó, rájuk mindig lehet számítani. A segítségre azonban ezúttal nem a közelben, de még csak nem is a megyében volt szükség. Tatától több mint 200 kilométerre, Ózdon várta megmentőjét egy vemhes kutyus, akit elütött egy autó. A tatai állatvédők látták, hogy hiába a sok sajnálkozó hozzászólás, senkitől nem érkezik a segítség, ezért egy rövid mérlegelés után döntöttek és kezükbe vették a szerencsétlenül járt négylábú sorsát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában