TOP 100

2024.02.19. 09:52

Esztergom népszerűbb, mint Tata

Esztergom az előkelő 11. helyet foglalhatja el a programturizmus.hu oldal TOP 100-as településlistáján, amelyet a portál a látogatók által generált nézettségi adatokra alapozva állított össze. Tata a 12. helyen követi.

Walczer Patrik

A rangsorban azok a helységek szerepelnek, amelyeknek programkínálatát a legtöbben böngészték és a tájékoztató szerint ez a toplista kedvcsinálóként akár egy jövő évi bakancslista is lehet úti céljaink megtervezésekor. Természetesen a magyar tenger mellett található három legnépszerűbb város, Siófok, Balatonfüred és Keszthely sem hiányozhat a listából, ahogy Szeged, Debrecen, Hajdúszoboszló vagy Kecskemét sem – olvasható az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. közleményében.

Nyilvánvalóban méretükből adódóan az első tízben csupa nagyváros kapott helyet, ám a 11. helyre rögtön Magyarország első városa került. Mindez nem véletlen, Esztergom igen széles programkínálattal, temérdek látnivalóval várja a látogatókat az egész év folyamán, fiatalok és idősek is találhatnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget.

Tata a 12. lett, ugyanis a vizek városa közkedvelt úti cél, amit a vendégéjszakák számának alakulása is visszaigazol. A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint előbbi településen 256 ezer vendégéjszakát, míg utóbbin 121 ezret regisztráltak tavaly. A lista 34. helyére fért fel Komárom, vármegyeszékhelyünk a 46. helyével pedig még pont befért a legjobb 50-be.

Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. szerint egyébként a város jó hírnevét öregbíti az is, hogy a hónap elején megjelent „A turizmus 50 fontos szereplője & TOP10 polgármester és fiatal” című, turisztikai kiadvány, melyben a TOP 10 polgármester között szerepel Hernádi Ádám, a város vezetője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában