Jegyzet

2024.02.24. 13:00

Élmény?

Az idegenvezetők világnapja alkalmából több programot is szerveznek a napokban.

Körtvélyfáy Dina

Egy jó idegenvezető tényleg kincset ér, hiszen értékes információkat oszthat meg velünk, segít abban, hogy minél hamarabb és zökkenők nélkül fel tudjunk fedezni városokat, országokat. De idegenvezető és idegenvezető között is van különbség. A népszerű turisztikai helyszíneken rengeteg ajánlat közül lehet választani.

Legutóbb például Rómában jártunk, és jó ötletnek tűnt vezetést kérni a pápai audienciára történő bejutáshoz, hiszen azzal kecsegtettek, gyorsan be tudják vinni a csoportot és kiváló helyet kapunk majd. A valóság azonban más volt. Későn indultunk, jó negyed órát várakoztunk egy ajándékboltnál, ahol az idegenvezetők azt szerették volna, hogy minél többen vásároljanak. Végül az is kiderült, nem fogunk előbb bejutni, mint mások. Beálltunk a tekintélyes sor legvégére, és reménykedtünk, hogy egyáltalán időben beérünk. A beléptetés után a két idegenvezető búcsút intett a csoportnak, mi pedig a leghátsó sorok egyikében leülhettünk, miközben a program már rég elkezdődött.

Sajnos nagyon körültekintőnek kell lenni, mielőtt bármire befizetünk, hiszen élmény helyett könnyen bosszúságot kaphatunk. A komáromi múzeumban például kiváló programok várnak minket szombaton. Az ókori római mérnöki világba tekinthetnek be az érdeklődők. Ráadásként díjmentesen! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában