Teljesítménytúra

2024.02.01. 14:02

Elindult a jelentkezés a 42. Gerecse 50-re, mondjuk, hányan indulhattok a távokon

Ugyan az idei Gerecse 50 még nem, de a nevezés már elrajtolt.

Kemma.hu

A tavalyi Gerecse túrákon, a 10, 20, 30 és 50 kilométeres távokon összesen 4309-en rajtoltak, és 4107-en értek célba szintidő alatt. Az idei népszerű túrának mind a négy választható távjára (10, 20, 30 és 50 kilométer) február 1-jétől már lehet nevezni. A 42. alkalommal elrajtoló Gerecse 50 teljesítménytúrát hagyományosan április harmadik szombatján rendezik, amely ebben az esztendőben 20-ára esik.

A 2023-ban sikeresen debütált modern és tágas tatabányai Megyeháza tér ad otthont idén is a rendezvényközpontnak, a teljesítménytúrák induló és érkező állomásának. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy aki rutinos induló, annak is érdemes átismételni a jelentkezési tudnivalókat, aki pedig először vág neki, mindenképpen javasolt.

Mint írják, a legfontosabb, hogy a túrára kizárólag online lehet nevezni a túra hivatalos oldalán. Ehhez regisztrálni kell a gerecse50.hu honlapon. Amennyiben, aki már az előző években is nevezett, használja a meglévő profilját, akinek még nincs, hozzon létre egy újat. Amennyiben valaki számlát szeretne kérni a jegyvásárlásról, akkor ezt kizárólag a nevezés folyamata során tudja jelezni.

A nevezési időszak akkor zárul le, amikor egy adott táv eléri a maximális létszámot. Ha valaki még bizonytalan, melyik távra nevezzen, érdemes figyelni majd az egyes távoknál megjelenő, beteltségi szintet jelző grafikát. Fontos változás, hogy - az előző évek tapasztalatai alapján - módosítottuk a keretszámokat, de összességében továbbra is legfeljebb 8000 ember indulhat a teljesítménytúrán. Az 50 kilométeres távon 3000 fő a létszámkorlát, a 30 kilométeresen 1500, a 20 kilométeresen 2000, míg a 10 kilométeres távon 1500 induló nevezhet.

A szervezők felhívják arra is a figyelmet, hogy nevezést nem váltanak vissza. Ha esetleg mégsem tudna egy jelentkező elindulni a túrán, eladhatja a jegyét, és azt a másik túrázónak a rendszeren keresztül tudja átadni. A sikeres nevezés után a profilból tudják a nevezők letölteni a rajtlapo(ka)t, amelyet nyomtatva kell vinni a túrára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában