Nedűk

2024.02.28. 12:41

Borverseny Almásfüzitőn: a határon túlról is érkeztek nedűk

Negyvenegyedik alkalommal díjazták az ország számos pontjáról, illetve a határon túlról érkezett borokat Almásfüzitőn. A nemzetközi nyílt borverseny nagy népszerűségnek örvend.

Kemma.hu

Ahogy a mimegyenk.hu is írta, a borverseny többségében vármegyei nevezőket vonzott, de szép számmal akadtak az ország távoli pontjairól és a határainkon túlról érkezett tételek is. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket és Beró László polgármesterrel közösen adták át a minősítéseket.

Bencsik János, Beró László és Popovics György
Borverseny eredményhirdetés: Bencsik János is oklevelet kapott Beró Lászlótól és Popovics Györgytől
Fotó: mimegyenk.hu / Forrás: mimegyenk.hu

A Felvidékről mintegy hatvan bor szerepelt, Erdélyből pedig két bor érkezett (Balla Géza borai, aki 2018-ban az év borásza címet érdemelte ki.) Összesen 233 nevezett tételt bíráltak el, amelyek között fehér, vörös, rosé és siller borok egyaránt voltak. Bencsik János országgyűlési képviselő is részt vett a versenyen, a leadott 14 tételből a zsűri egy nagy arany, hat arany, öt ezüst és két bronz minősítésben részesítette a Kisbaka Családi Borbirtok borait.

Az alábbi eredmények születtek: 8 nagy arany, 48 arany, 91 ezüst és 69 bronz minősítés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában