A Dal 2024

2024.02.17. 22:05

A Dal 2024: Elődöntős a tatai Arcidra!

Szombaton a tatai Arcidra léphetett A Dal 2024 élő show-jának színpadára. Tovább jutottak és a következő kihívást is tudják már a tagok.

Kemma.hu

A tatai Arcidra szombaton A Dal 2024 élő show-jában bizonyíthat

Fotó: Viszló Balázs

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton A Dal 2024 élő show-jában a tatai Arcidra is szerepelt. Akkor még nem sejtették az Arcidra tagjai, hogy ott lesznek a következő élő műsorban.

Gaál András a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: „Ha nem kapunk 8-9 pontot a közönségtől, akkor szomorú leszek.”

A mosoly pedig szombaton az élő show alatt kiült a zenekar tagjai arcára, hiszen 9 pontot kaptak a közönségtől. De nem is a közönségen múlt a tovább jutás. Az Egészben kell című produkciójuk az ítészek elismerését is elnyerte.

A tagok összetétele már többször változott a zenekar fennállása óta, az alapítótagok közül hárman vannak jelenleg is a hét fős csapatban. Az idei év elején csatlakozott Elekes Fanni és Jakab Enci a fiúkhoz. 

A zsűri kiemelte a lányok vokálját a produkció alatt.

A Dal 2024 válogatóiban a közönség tölti be az ötödik zsűritag szerepét, ezzel támogathatják a versenydalok továbbjutását, és alakíthatják az elődöntős mezőnyt. A produkciók alatt 1-től 10-ig terjedő skálán értékelhetik az adott dalt alapdíjas telefonszámra küldött SMS-ben. A televíziós zsűri és a nézők közösen választanak ki négy dalt, majd az ötödik továbbjutóról kizárólag Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter dönt. Gaál András azt is elárulta lapunknak, hogy nagyon fontos számukra a közönség véleménye és szavazata. 

2020 januárjában alakult a zenekar, a tagok összetétele már többször változott az elmúlt években, az alapítótagok közül hárman vannak jelenleg is a hét fős csapatban. Az idei év elején csatlakozott Elekes Fanni és Jakab Enci a fiúkhoz. Az elődöntőben dalukat balladában kell előadniuk.

Így üzentek a Kemma.hu olvasóinak a tagok:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában