Kemma.hu videó

2024.02.16. 19:55

Arcidra A Dalban: szombaton újabb vármegyei zenekar a színpadon +fotók, videó

Szombaton egy újabb vármegyei zenekar lép A Dal 2024 színpadára. A tehetségkutató második élő show-jában a tatai Arcidra nevezetű együttesnek szurkolhatunk.

Kemma.hu

A tatai Arcidra szombaton A Dal 2024 élő show-jában bizonyíthat

Fotó: Viszló Balázs

Az Arcidra 2020 januárjában alakult Tatán. A Peron Tehetségközponthoz több szálon is kötődik a zenekar, amely A Dal 2024 élő műsorában mutathatja be tehetségét. Mint azt Pap Tibor, a Peron Tehetséggondozó vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón a Kemma.hu-nak elmondta, az Arcidra itt alakult gyakorlatilag az első ZeneMánia táborban, itt döntötték el, hogy zenekart alapítanak. A jelenlegi felállásból három tag még mindig hozzájuk jár, az énekes frontember pedig a hangtechnikusuk, szóval ezer szálon kötődnek egymáshoz.

Gaál András és Jakab Enikő, az Arcidra két tagja
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

De, vajon, mit is jelent az Arcidra név?

– Zolinak (Györke Zoltán) volt egy névötlet a fejében, ez volt az Arcidra. Semmi jelentése nem volt önmagában a névnek, de ezt a srácok hamar pótolták. Nem jelent semmilyen nyelven semmit. De vannak olyan mozaikszavak, amelyek nem jelentenek önmagukban semmit. Így találták ki azt, hogy Aranyos Ronda Kecskét Integráló Dán Repülő Alpakák. Na, hát ezt jelenti.

– Rögtön ez jutott eszembe és szomorúan konstatáltam, hogy a zenekarnak ennyire tetszett – mondta nevetve Györke Zoltán. Az első koncertjük a tatabányai KultúrSOKK-on volt. Volt olyan nyaruk, amelyet tizenöt koncerttel zártak. Ez a szám pedig igen szép egy induló zenekarhoz képest. A dalszövegeket Gaál András írja, és elárulta, hogy a többieknek sem szokott szerzeményeivel problémájuk lenni.

A tagok összetétele már többször változott a zenekar fennállása óta, az alapítótagok közül hárman vannak jelenleg is a hét fős csapatban. Az idei év elején csatlakozott Elekes Fanni és Jakab Enci a fiúkhoz. A Dal 2024-es tehetségkutatóban Egészben kell című produkciójukkal indultak, amelyet az élő show-ban is hallhat a közönség. A február 17-i adásból öt dal csatlakozik a továbbjutott produkciókhoz.

– Rendkívül izgulunk, bár azért már egyre kevésbé – mondta mosolyogva a zenekar frontembere, Gaál András, aki hozzátette:

– Szerencsére most már volt próbánk is, bementünk a stúdióba. Amivel készülünk, az alapvetően egy rockdal.

A Dal 2024 válogatóiban a közönség tölti be az ötödik zsűritag szerepét, ezzel támogathatják a versenydalok továbbjutását, és alakíthatják az elődöntős mezőnyt. A produkciók alatt 1-től 10-ig terjedő skálán értékelhetik az adott dalt alapdíjas telefonszámra küldött SMS-ben. A televíziós zsűri és a nézők közösen választanak ki négy dalt, majd az ötödik továbbjutóról kizárólag Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter dönt.
Gaál András azt is elárulta lapunknak, hogy nagyon fontos számukra a közönség véleménye és szavazata. 

Kiemelte: – Ha nem kapunk 8-9 pontot a közönségtől, akkor szomorú leszek.

A Dal 2024 élő show-jába három tatai produkció is bejutott. Az Arcidra mellett a HellóPisti és a Quack is színpadra lép majd a későbbiek folyamán. A zenekarok közös adásnézéseket szerveznek ezekre a napokra, ahol a szurkolótáborok találkozhatnak, és segíthetik a tatai produkciók előrejutását. Az események szombatonként az Est Presszóban várják az érdeklődőket, belépődíjat a helyszínre nem kell váltani, de az asztalfoglalás szükséges. További részletek a Tataiak A Dalban! – Szurkolóbázis Facebook esemény oldalán találhatóak.

A Dal 2024 szombaton 19 óra 35 perctől látható a Duna Televízióban, az ismétlés vasárnaponként a Duna World csatornán lesz 10 óra 30 perctől. Az Arcidra zenekar két tagjával készült podcast adásunkat február 19-én, hétfőn hallgathatják meg a Kemma.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában