Táskák lélekkel

2024.01.18. 11:25

Videón a sikersztori: a vértesszőlősi táskatervező meg sem áll a világhírnévig

Nem csak a magyar vásárlókat nyűgözték le, de a New Yorki-i Fashion Weekre is kijutottak Zábráczki Dóra mandalamintás bőrtáskái. De hogy kerül egy tatai lány a világ egyik legnagyobb divathetére?

Kemma.hu

Mint azt a Család-barát magazin is hírül adta, újabb magyar sikersztorira lehet büszke Komárom-Esztergom vármegye. Zábráczki Dóra dizájner az, akinek történetét nem csak az ország, de a világ is megismerheti. A jelenleg tatai műhelyében alkotó Dóra a magazinban elárulta, mi lehet sikerének receptje.

Dóra Zábráczki - designer Razabra
Zábráczki Dóra lélekkel tölti meg a táskáit
Forrás: Dóra Zábráczki - designer Razabra/Facebook

– Több mint 10 éve kezdtem el táskákat tervezni és készíteni, de a formavilág nyolc éve érkezett és állandósult – mesélte Zábráczki Dóra, aki munkái jellegzetességének tartja a növényi cserzésű bőrből készült, kör alakú motívumokat. Az interjúban elmondta, szívesen használ magyar mintákat, de mivel a szívéhez nagyon közel áll a spiritualitás, a mandalák már védjegyévé váltak.

– Több rétegben kapja a bőr a színezőanyagot. Tíz-húsz alkalommal is át kell színezni – avatott be a részletekbe a vértesszőlősi táskatervező. Szerinte az alkotás menedék, ezért messzemenőkig hisz az értékteremtésben és annak fontosságában.

Nagyon büszke az elmúlt években megszerzett érdemekre, különösen arra, hogy tavaly óta a vármegye értéktárát gyarapítja. Az egyik rangos elismerés ez a nemzetközi felkérés, hogy kijutott a kollekció New Yorkba, valamint Párizsban is megjelent.

Múlóban van az alkotás és a kézművesség, és ha valaki felvállalja ezt és igyekszik a XXI. században értéket teremteni  a múltból hozott eljárással, akkor erre fel fognak figyelni

– osztotta meg a siker receptjét a szívvel és lélekkel alkotó Zábráczki Dóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában