Recept

2024.01.14. 09:30

Vasárnapi recept: ezzel a gyorsan elkészíthető édességgel garantált lesz a siker +videó

A mindmegette.hu receptjei között találtuk ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető ünnepi francia bundás kenyeret.

Kemma.hu

Hozzávalók

A recepthez az alábbi hozzávalók kellenek:

2 darab tojás 
3 deciliter tej 
6 dekagramm cukor 
1 csomag vaníliás cukor 
0.5 teáskanál fahéj 
1 csipet szerecsendió 
6 dekagramm vaj 
50 dekagramm kalács 
2 teáskanál barna cukor 
10 dekagramm cukrozott dió 
10 dekagramm mazsola 
1 evőkanál méz 
porcukor a szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy kis méretű keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, ízesítjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fűszerezzük a fahéjjal, a szerecsendióval, és az egészet alaposan összekeverjük.
  2. A fűszeres, illatos keverékbe mártjuk a kalácsszeleteket, hagyjuk, hogy kissé megszívják magukat az ízes tejes keverékkel. Közben egy serpenyőben vajat hevítünk. Ha a vaj felhabzott, ráhelyezzük a kalácsszeleteket, és a tetejükre barna cukrot szórunk (ettől ropogós lesz a kalács). A szeleteket mindkét oldalát sütjük 1-2 percig.
  3. Következhet a tálalás, egy kalácsszeletet a barna cukros, karamellizált felületével felfelé tányérra helyezünk, megszórjuk cukrozott dióval, (rumos) mazsolával. Teszünk rá még egy szelet kalácsot, majd ismét cukros diós szórás, és egy újabb adag mazsola következik. (Ezt folytathatjuk, amíg szeretnénk, rajtunk múlik, mekkora tornyot építünk a kalácsokból.)
  4. Az utolsó szeletet is megszórjuk dióval és mazsolával, végül mézet csorgatunk a kalácstoronyra, és meghintjük porcukorral.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában