Programajánló

2024.01.25. 19:55

Pite nap, böllérverseny és farsangi bál – íme néhány remek program a hétvégére

Hidegben is kikapcsolódnál a családdal? Vagy csak kieresztenéd a gőzt? Van ötletünk. Mutatjuk a legjobb programokat erre a hétvégére, Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Böllérversenyt rendeznek Vértesszőlősön

Hagyományőrző műsorok, ízletes, tájjelegű ételek, izgalmas verseny – ezt kínálja az egész napos esemény január 27-én, Vértesszőlősön. A gyermekeket játszóház várja, a felnőtteket este Böllérbál, ahol a Strövker Melody zenél – olvasható Nagy Csaba - Vértesszőlős polgármester hivatalos Facebook-oldalán. További információt az itt található plakáton találtok!

Falusi Pite nap, a piték szerelmeseinek Bokodon!

Január 27-én, szombaton, a rétesek mellet a pitéké lesz a főszerep Bokodon. Mint azt a szervezők írják, almás, szilvás, áfonyás és meggyes ízek is várják azokat az érdeklődőket, akik imádják a rétest vagy a pitét. Várnak mindenkit nagy szeretettel Bokodra a Száva utca 3-ba. Továbbiinformáció az esemény hivatalos Facebook-oldalán.

Gardrób vásár Bánhidán! 

Újra lehetőség nyílik használt – de jó állapotú – gyerek- és felnőttruhák, táskák és kiegészítők árusítására, vásárlására január 27-én, a Puskin Művelődési Házban. Jelentkezni a [email protected] email-címen lehet. További információk A Vértes Agorája hivatalos honlapján érhetők el

Farsangi táncház a Kenderkésekkel és a Pötörkésekkel

Itt a farsang áll a bál...

– Vízkereszt elteltével meg is érkeztünk a farsangi időszakba, ami természetesen nem telhet el farsangi bál nélkül! Tervezett program gyermekeknek: 16 órakor kézműves foglalkozás, 17 órától ringató, majd 17.30-tól jelmezes felvonulás és téltemetés várja az érdeklődőket.
A felnőttek sem maradnak ki a jóból. Tervezett program felnőtteknek: 19 órától jelmezes felvonulással, táncházzal és tombolával készülnek a szervezők.

Az eseményen zenél Horsa Pista és bandája, valamint tanítványai. További információ az esemény hivatalos Facebook-posztjában található.

Ünnepi záróprogramot rendezek Kuny Domokos Múzeumban, Tatán

Régészeti időszaki kiállításuk végéhez közeledve, ünnepi záróprogramra hívják az érdeklődőket, 2024. január 27-én a Kuny Domokos Múzeumba. Mint írják: az előadások keretében megismerkedhetünk a Magyar Nemzeti Múzeum Éremtárának lehetőségeivel, a dömösi ásatás eredményeivel, beszélgetünk a fémkeresők használatáról és a közösségi régészet jövőjéről.

Amíg a felnőttek az előadásokat élvezik, a kisebbek igazi régészként, kalandos játékokban vehetnek részt. További részletek a múzeum hivatalos Facebook-oldalán

Emléknapot szerveznek január 28-án az Ászári Római Katolikus Templomban

Hérics Márton emléknapot tartanak január 28-án Ászáron, a Római Katolikus Templomban. Mint azt a szervezők írják, az esemény 11 órakor kezdődik. 11 óra 30 perctől szentmisére várják az érdeklődőket, utána pedig koszorúzás tartanak Hérics Márton emlékműve előtt. Az esemény részletes leírása megtalálható Ászár hivatalos Facebook-oldalán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában