Visszatekintő

2024.01.01. 20:35

Meghatározó volt a tatai dandár életében 2023 - ezek voltak a legfontosabb eseményeik

Megújult a tatai dandár ikonikus kupolaépülete, többnemzeti országos hadgyakorlaton vettek részt a katonák, és átadták az öt Leopard 2A7HU harckocsit is 2023-ban.

Kemma.hu

Mintegy két és fél év után elkészült a Klapka György 1. Páncélosdandár ikonikus kupolaépülete. A felújítás munkálatai még 2021 januárjában kezdődtek, a műszaki átadás pedig idén júliusban volt. A használatbavételi engedélyt szeptemberben kapta meg a dandár, a hivatalos átadóra pedig október 13-án, pénteken délelőtt került sor. Az épületben kapott helyet a kiképző és szimulációs központ.

A tatai alakulat katonái a Bakonyban rengették meg a földet az 55 tonnás vasaikkal. A tataiak az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat keretében november 19-ig borították füstfelhőbe a Bakonyt. A hadgyakorlat keretében többek között az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred és az MH Klapka György 1. Páncélosdandár Leopard 2 A4HU harckocsikkal gyakorolták a vízi átkelést Újmajorban.

Megérkeztek a honvédelmi koronaékszerek Tatára: a tatai MH. Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában csütörtökön átadták az öt Leopard 2A7HU harckocsit, a Leguan 2HU hídvetőt és Wisent 2HU műszaki vontatót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában