Előkelő

2024.01.19. 09:47

Komárom lett a második legtöbbet fejlődő város

Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, amely a magyar települések fejlődésének ütemét mutatja. A rangsorban kategóriájában második helyen szerepel Komárom.

Körtvélyfáy Dina

Népszerűek a város nagyobb rendezvényei, mint a Komáromi Napok, a Food Truck Fesztivál, vagy az ErődFeszt, amelyen tavaly Szikora Róbert és az R-GO is fellépett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

A kiadványban az olvasható, a város fejlődése mögött az önkormányzat költségvetési bevétele, azon belül is az iparűzésiadó-bevételek relatív bővülése húzódik meg. Az utóbbi években látványosan felpezsdült a kulturális élet. Népszerűek a város nagyobb rendezvényei, mint a Komáromi Napok, a Food Truck Fesztivál, vagy az ErődFeszt. A turisztikai látnivalók is népszerűek, mint a Brigetio Öröksége Látogatóközpont, a Monostori erőd, Csillagerőd, Brigetio Gyógyfürdő, WF Szabadidőpark. A komáromiak szeretik a nemrég alakult Komáromi Kulturális Nonprofit Kft. által szervezett programokat is.

A 68, 15 ezer fő feletti városból 26 mutatott fejlődést a vizsgált időszakban: ezek indexpontszáma átlagosan 2,5-tel növekedett 2014 és 2021 között, míg Komáromé 6,1 indexpontban. Az Egyensúly Intézet a településindex kidolgozásához a Központi Statisztikai Hivatal, az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer, illetve a GeoX Kft. nyilvános és idősoros adatait használta.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában