Elismerések

2024.01.10. 15:45

Kitüntették a vármegyei természetőröket

Több programmal is készülnek a vármegyei természetvédők a jubileumi év kapcsán.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk: vasárnap ünnepelte a Magyar Madartani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fennállása 50. évfordulóját. Csonka Péter a vármegyei csoport elnöke a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ünnepség komoly erőt ad munkájuk folytatásához.

– Az egyesület számomra a madár- és természetvédelmi szakma, és a nélkülözhetetlen emberi kapcsolatok gyökerét jelenti ma is. Felemelő érzés és büszkeség az MME történelmének részesének lenni. Fantasztikus volt a több, mint 300 kollégával találkozni, beszélgetni és pusztán emlékezni, ünnepelni, áttekinteni munkánk eredményeit – árulta el a helyi elnök. Hozzátette: az emlékülésen kitüntetések átadására is sor került. 

– Jómagam a csak erre az alkalomra, Schmidt Egon ornitológus és Kossuth-díjas író arcképével ellátott MME 50 Schmidt Egon Emlékérmet kaptam. 50 év, és nem több, mint 50 ember vehette át! 

Vármegyei csoportunkból Mag László Örökös tag, dr. Musicz László barátom MME 50, míg Bátky Gellért barátom Chernel István-emlékérmet tudhat magáénak az emlékülés után. Köszönöm, köszönjük sok, sok kollégánk, önkéntesünk, barátunk munkáját, segítségét, támogatását. Valódi csapatmunka, Együtt többek vagyunk – tette hozzá a természetvédő. 

A helyi szervezet több programot is tervez a jubileumi év kapcsán. Többek között márciusban Tatán a fényes Tanösvényen, júniusban az Új Kajakházban, augusztusban a naszályi Ferencmajori Madárvártában, novemberben pedig a Tatai Vadlúd Sokadalmon találkozhatunk velük. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában