Elismerés

2024.01.08. 11:50

50 éve a természet szolgálatában: kitüntették a vármegyei természetvédőket

A vármegyei csoport több tagja is kitüntetést vehetett át a jubileumi ünnepségen.

Goletz-DeáK Viktória

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Komárom-Esztergom Megyei Helyi Csoportja közösségi oldalán számolt be arról, hogy az országos egyesület vasárnap ünnepelte a fennállása 50 évfordulóját. Az emlékülés helyszínét adó Gödöllői Királyi Kastély Lovardájába több, mint háromszáz tag gyűlt össze, köztük a vármegyei szervezet több tagja is. 

– Felemelő érzés volt a sok kollégával találkozni, beszélgetni és pusztán emlékezni, ünnepelni, áttekinteni munkánk eredményeit. Az emlékülésen előadásokat, panelbeszélgetést, kisfilmeket hallgathattunk, tekinthettünk meg – írták posztjukban. Az eseményen a jubileumi évfordulóra kiadott MME 50 című összefoglaló könyvet is bemutatták. 

Az ünnepi programok végén kitüntetéseket is átadtak. A vármegyei csoportból Bátky Gellértet, Csonka Pétert, dr. Musicz Lászlót és Mag Lászlót szólították fel a színpadra.

Bátky Gellért Chernel István-emlékérmet, Mag László az örökös tagsági címet vehette át, míg Csonka Péter és dr. Musicz László MME 50 Schmidt Egon Emlékérmet kapott. Utóbbit csak erre az alkalomra hozták létre és csupán 50 embert díjaztak! 

– Köszönjük kollégáink, önkénteseink, barátaink munkáját, segítségét, támogatását. Az egyesületi lét valódi csapatmunka. Együtt többek vagyunk. Az ünnepség komoly erőt ad munkánk folytatáshoz. Az év folyamán több helyen fogjuk ünnepelni az MME 50-et – tették hozzá a madárvédők, akik azt tanácsolták, hogy akit érdekelnek az események figyeljék Facebook oldalukat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában