Iparkamara

2024.01.29. 14:14

Kamarai program segíti a generációváltást vármegyénkben

Generációváltás segítésére szolgáló foglalkoztatási program indul, melynek célja, hogy az új generációk a tapasztalt munkavállalóktól tanuljanak, ezzel könnyebbé válik munkába állásuk, és a vállalkozások munkaerő pótlása is gördülékenyebb lesz – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Kemma.hu

A program legfeljebb egy éven át biztosít vissza nem térítendő támogatást a sikeresen pályázó vállalkozások számára.

A program keretében az alábbi költségek támogathatók: a munkakör-megosztással érintett, nyugdíj előtt álló munkavállaló bérköltsége a munkaszerződés-módosítás keretében 6 órás (vagy ennek megfelelő havi időbeosztású) munkaidőre módosított, arányosított, bérhez hozzászámított és kifizetett havi 150 ezer forint (a kieső munkaidőre jutó bér, illetve nyugdíjjogosultság kompenzálására, valamint a mentorálás díjára), az állami foglalkoztatási szerv által nyilvántartott pályakezdő álláskeresőnek a munkakör-megosztás idejére vonatkozó részmunkaidős, napi 6 órás (vagy ennek megfelelő havi időbeosztású) foglalkoztatása után fizetett bérére havi 244.500 forint támogatás igényelhető. Támogatható még a munkakör-megosztás miatt felmerülő, a munkáltató indokolt többletköltségei (például munkába járás) kompenzálására havi maximum 50 ezer forint átalányköltség.

A támogatást legfeljebb egy éven át lehet igénybe venni, amennyiben a munkakör-megosztás keretében történő foglalkoztatás legkésőbb május elsejével megkezdődik. A pályázónak vállalnia kell a felvételre kerülő pályakezdő álláskeresőnek a támogatás időtartamának felével megegyező továbbfoglalkoztatását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában