Kemma.hu podcast

2024.01.12. 19:03

Illóolajok testnek, szívnek, léleknek: tuti tippek a gyógynövény technológustól (PODCAST)

Manapság újra reneszánszát éli az illóolajok használata, amelyek nem csak arra jók, hogy természetes módon mindenféle kemikáliák nélkül illatosítsa a környezetünket, de az egészségi állapotunkra is jótékony hatással lehetnek. Segítenek továbbá enyhíteni bizonyos panaszokat az immun-, a keringési, és az idegrendszer stimulálásával. Erről beszélgettünk Balpataki Laura felsőfokú gyógynövény technológussal.

Wágner Zsanett

Balpataki Laura Ivett felsőfokú gyógynövény technológus volt stúdiónk vendége

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Már több száz évvel ezelőtt felismerték a különböző fűszer- vagy gyógynövényeknek rendkívül jelentős hatását. Jó kedvre derítenek, megszüntetik a stresszt és fiatalítanak. De a módszer hívei vallják azt is, hogy a kinyert illóolajok nem csak pszichésen, de fizikailag is hatnak.

Az illatok ősidők óta kulcsszerepet játszanak érzelmeink és jó közérzetünk fokozásában. Számos kutató, tudós és pszichológus által is bizonyított tény, hogy a lelkiállapotot, a hangulatot ezernyi tényező befolyásolja. Ezek közé tartoznak az illatok: olyan érzéseket is felidézhetnek, melyekhez bizonyos esetekben a pontos emlékkép már nem rendelődik hozzá. Az illatok által rögzült érzések egész életünket végig kísérik, meghatározzák mindennapjainkat, hangulatunkat és közérzetünket. Nem csoda hát, hogy különösen vonzódunk a kellemes illatokhoz!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában