Beruházás

2024.01.31. 13:30

Így fog kinézni a megújult szomódi művelődési ház +fotók

A teljes műszaki dokumentáció és a tervek elkészülte március elejére várható, ezt követően szükséges a közbeszerzési eljárás lefolytatása.

A Szomódi művelődési ház közösségi oldalán osztotta meg az épületről gondolatait a település polgármestere Cellár József. Mint írta: hosszú évek óta nem tudjuk az igényeknek megfelelően kihasználni a jelenlegi művelődési házat, mert azt statikus szakember a tetőszerkezete miatt balesetveszélyesnek minősítette. Ennek ellenére a településen jó közösségi élet működik, ugyanakkor természetesen nagy szükség van a művelődési ház felújítására egy olyan színtérrel, ahol több rendezvény is megtartható. 

– Ezért is nyújtottunk be pályázatot a művelődési ház felújítására, amelynek a tervezése elkezdődött. Az elnyert támogatás a teljes felújításra nettó 138 millió forint.  A teljes műszaki dokumentáció és a tervek elkészülte március elejére várható, ezt követően szükséges a közbeszerzési eljárás lefolytatása. A mosdó új helyre kerül, a kisterem, az előtér és a nagyterem is teljesen megújul. Természetesen az elhasználódott tetőszerkezetet lecseréljük - magyarázta a polgármester, aki látványterveket is mutatott arról, hogy milyen lesz a felújított épület. 

A szomódi művelődési ház rossz állapotáról korábban a Kemma.hu is beszámolt: még 2022 végén bírálták el pozitívan a szomódi önkormányzat pályázatát, amit a művelődési ház felújításának költségeire nyújtottak be. Az elsődleges tervek szerint az elnyert összegből nemcsak a művelődési ház újulhatott volna meg, hanem egy új résszel bővülhetett volna az épület. Cellár József, a település polgármestere akkor a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható drágulás az építőiparban, illetve a növekvő energiaárak változtatásokra kényszerítette az önkormányzatot.

Lemondtak az épület bővítéséről, és a megítélt összeget csak a jelenlegi művelődési ház felújítására fordítanák. Erről a közeljövőben nyújtják be a változtatási kérelmet. A polgármester bízik a pozitív elbírálásban, mert más erőforrásból nem tudná a település rendbe hozni a balesetveszélyes épületet. A tető ugyanis olyan rossz állapotban van, hogy az épületet le kellett zárni. Jelenleg csak egy kis klubszoba működik, ahol a helyi szakkörök tartanak foglalkozásokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában