Kalóriában gazdag

2024.01.27. 19:55

Fotókon az annavölgyi disznótor: ízbombaként robbant a csepleszes májas és a kolbi is +fotók

Szombaton az erősen szeles időben is megtelt érdeklődőkkel Annavölgy főtere, ahol immár kilencedik alkalommal rendeztek falusi disznótort. A résztvevő csapatok igazi ínyencségekkel gondoskodtak arról, hogy mindenki jó szájízzel térhessen haza.

Walczer Patrik

– Szeretnék ebbe a kis dobozkába kérni egy szál kolbászt. Megígértem a szomszédasszonyomnak, hogy viszek neki is egy kis kóstolót – mondta egy nyugdíjas hölgy, majd pár perc múlva meg is kapta a csomagját.

A helyi önkormányzat és a JELZEK Közösségfejlesztő Egyesület közös rendezvényén hét csapat látott neki a reggeli órákban a disznók látványos feldolgozásának. A JELZEK pultjánál sokan álltak sorba a forró teáért és a forralt borért, de jól fogyott a fröccs és a pálinka is. A szervező egyesület a velős pirítóstól kezdve az orjalevesen és toros káposztán át a sült kolbászig számos étellel kedveskedett a látogatóknak.

– Sajnos nem tudtam sofőrt szerezni, ezért egy felest sem ihatok, pedig valami lélekmelengető italra szükség lenne… – morgott egy középkorú férfi, miközben feljebb húzta a kabátja cipzárját. A napsütés mindenkit becsapott, az erős széllökések miatt elkélt a több rétegnyi meleg öltözet, no meg a pálinka.

A főtéren Baráti Összeröffenés néven egy főként budapestiekből álló csapattal is találkoztunk. Rajtuk kívül a csolnoki delegáció, a Kesztölci Törpeharcsák, a Vegyes Vágott, a Nem Vegák, az Esztergomi Bor és Gasztro Barátok Egyesülete, valamint az Annavölgyi Bányász Sportegyesület tagjai is igyekeztek kiszolgálni az igényeket. A vesevelős rántotta, a csepleszes májas mellett sokan fogyasztottak többek között savanyú májat, hurkát, tepertőt és húslevest is. A kesztölci Velmo Tanya sajtkülönlegességekkel járult hozzá a változatos felhozatalhoz. Érdekesség, hogy Erős Gábor országgyűlési képviselő ajándékkal kedveskedett a csapatoknak, és közreműködött a tombolasorsolásban is.

A kísérőprogramok közül a gyermekek körében népszerű volt a kosárhinta, a röfivonat és a sárisápi önkéntes tűzoltók emelőkosaras utánfutója is. Sokan megtekintették a Pónitanya legfiatalabb lakóját, de a kovácsbemutató, valamint a Hagyományőrző Kelevézek, a betyár-, valamint csikós bemutató sem hiányozhatott a rendezvényről. A műsorban közreműködtek az annavölgyi Menőmolyok is, a csapat tagjai kivették a részüket a rendezvény lebonyolításából is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában