Elkészült

2024.01.20. 17:51

Februártól gyermekzsivajtól lesz hangos a vértesszőlősi bölcsőde +fotók

Elkészült a Vértesszőlősi Samufalvi Óvoda és Bölcsőde telephelye a Baromállás dűlőben.

Kemma.hu

Új úton közelíthető meg az épület

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Megépült a Vértesszőlősi Samufalvi Óvoda és Bölcsőde telephelye a Baromállás dűlőben. A beruházás 519 millió forintos TOP-os pályázatból valósult meg néhány hónap alatt. Két tizenkét fős csoportban várják majd a legkisebbeket gyönyörű környezetben, jól felszerelt tágas csoportszobákban.  

Emellett készült még egy orvosi szoba, ahol gyermekorvos és védőnő is várja a családokat. Az új intézményhez vezető utat is leaszfaltozták, s most azon dolgoznak, hogy az ipari parkból is meg lehessen közelíteni a bölcsődét. 

– Az új bölcsőde február elsején nyitja meg a kapuit a gyerekek előtt – mondja Nagy Csaba polgármester. – Ehhez kapcsolódóan majd nyílt napot is szervezünk, hogy az itt élők megismerkedhessenek az intézménnyel. 

A polgármester hozzátette: a Baromállás dűlő Vértesszőlőshöz kapcsolódó részén hivatalosan 800-an élnek. Sok a kisgyermekes család, akik számára nehézséget okozott a bejárás Vértesszőlősre. Ehhez a településrészhez ugyanis hatalmas kerülővel, Tatabánya-Kertvároson keresztül lehet csak eljutni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában