Gyász

2024.01.10. 13:38

Elhunyt Komárom díszpolgára, Sárai János

Életének 85. évében elhunyt Sárai János díszpolgár, Komárom korábbi társadalmi megbízatású alpolgármestere.

Körtvélyfáy Dina

Sárai János 1939. május 2-án született Szőnyben, parasztcsaládban, amelyre mindig büszke volt. Pályafutását a MOL-ban kezdte, ahol 42 évet dolgozott. 1990-ben a Kisgazda Párt jelöltjeként körzetében megnyerte az önkormányzati képviselőválasztást. A Kisgazda Párt megszűnése után a Fidesz tagjainak sorában folytatta tevékenységét. 1994-1998 között a szőnyi részönkormányzat vezetője, majd ezt követően még 4 évig Komárom társadalmi megbízatású alpolgármestere volt.

Szívén viselte a szőnyi emberek sorsát, közszereplői szolgálatát teljes odaadással végezte. Munkássága alatt valósult meg a városrész vezetékes ivóvíz ellátása, a szennyvízcsatorna kiépítése, az utak szilárd burkolattal való ellátása. Közreműködésével adták ki Kállay Ödönnek, Szőny egykori jegyzőjének helytörténeti munkáját, javaslatára indult el a Szőnyi Hősök terén az emlékmű építése.

Ott volt, amikor a szőnyi horgásztónál felépítették a horgásztanyát, a tó körüli közvilágítást, a térfigyelő kamerarendszert, a játszóteret, valamint a Kállay Ödön Parkot. Szorgalmazta a Petőfi Sándor Művelődési Ház felújítását.

2018-ban díszpolgári címet kapott. Sárai János a testület egyetlen olyan tagja volt, akit 1990 és 2014 között egyéni választókerületben minden alkalommal képviselővé választottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában