Napsugár

2024.01.24. 12:55

Családbarát programokkal készülnek Ácson erre az évre

Családok évét hirdetett az Ácsi Bartók Béla Művelődési Ház. Az év során családbarát és ifjúsági rendezvényekre helyezik majd a hangsúlyt sőt, egy ehhez kapcsolódó játékra is invitálják majd a lakosságot – jelentette be Balogh Attila, az intézmény megbízott igazgatója a magyar kultúra napján elmondott köszöntőjében.

Körtvélyfáy Dina

A zeneiskola művésztanárai adtak koncertet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár

Az eseményen az intézmény vezetője köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte, hogy rendkívül tartalmas évet zártak. Balogh Attila hozzátette, büszke a településre és az itt élő közösségekre.

– Kimondottan büszke vagyok azokra a programjainkra, kezdeményezésekre, amelyeket mi indítottunk el, mi adtunk neki formát, és tőlünk vették át nagy városi és vármegyei szintű intézmények is – hangsúlyozta Balogh Attila.

A köszöntőt követően a győri Napsugár Művészeti Iskola Ácson tanító művésztanárai adtak koncertet. Molnár Johanna fagott-, Németh Zsófia klarinét- és Dere Máté zongoraművész a 19-20. századi és kortárs zeneszerzők műveiből adtak ízelítőt. A zenei utazás során többek között Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Klebniczki György, Lendvay Kamilló, Járdányi Pál, Szak Péter és Kovács Béla alkotásait szólaltatták meg.

Balogh Attila hozzátette azt is, az utóbbi években kevesebb szerep jutott a komolyzenének a településünkön, így ezen is szeretnénk a jövőben változtatni.

Azok a gyerekek pedig, akik kedvet éreznek a hangszeres tudás, a zeneelmélet vagy egyéb művészeti ágak, például a képzőművészet vagy a tánc elsajátítására, májusban érdeklődhetnek majd a Napsugár Művészeti Iskola szeptembertől induló képzéseiről.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában