Még ne!

2024.01.22. 13:51

Az életét kockáztatja, aki rálép a búbánatvölgyi tavak jegére

Átlagosan 4 centiméter vastagságú csak a jég az Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgyben lévő tórendszeren, ezért életveszélyes rálépni a tavakon képződött jégpáncélra – hívta fel a figyelmet még január 20-án, szombaton a Vasas Horgász Egyesület a Búbánatvölgy Kerek-tó nevű Facebook oldalon.

Walczer Patrik

Életveszélyes lehet rámenni a búbánatvölgyi tavak jegére

Forrás: Vasas Horgász Egyesület

A tájékoztatóban azt is írják, hogy hivatalosan a 10 centiméteres vastagság elérése után lehetne engedélyezni azt, hogy az érdeklődők ráléphessenek a jégre, de amíg a jégpáncél nem éri el ezt a bűvös határt, addig minden esetben tilos rálépni.

Az egyesület további problémaként azt is írja, hogy sokan a kövezéses védművet megbontják és kődarabokat dobálnak a jégre, ez a cselekedet pedig nem szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek számít. Az olvadás után a tó fenekére kerülő kövek ráadásul ellehetetlenítik a lehalászást is, mivel a kavicsok a hálót megakasztják, ezért remélik, hogy a látogatók betartják a szabályokat.

Nem elég vastag még a búbánatvölgyi tavakon képződött jégpáncél
Nem elég vastag még a búbánatvölgyi tavakon képződött jégréteg
Forrás: Vasas Horgász Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában