Rekord

2024.01.29. 19:55

A világ legveszélyesebb helyszíne után a legmélyebbet is meghódította az oroszlányi búvár

A világ legmélyebb termálvizes medencéjét is meglátogatta Zsuga Miklós, ahol természetesen a merülésé volt a főszerep. Az oroszlányi búvár fantasztikus négy napot töltött az olaszországi Padovában.

Wágner Zsanett

Az oroszlányi Zsuga Miklós a közösségi oldalán számolt be nem mindennapi élményeiről. Mint azt a Facebook-oldalán írja, az nOxygen Apnea Club  szervezésének köszönhetően járt Padovában, aminek bejárta minden zegzugát, és megkóstolt mindent, amit a tányéron elé raktak az olaszok.

Természetesen a merülésé volt a főszerep. Beszámolt posztjában arról is, hogy itt található a világ legmélyebb termálvizes medencéje az Y-40, ami mellesleg 42 méter mély.

„A tanfolyamosok és az edzéseiket gyakorló haladó freediverek mellett, én egy rövid workshopot tartottam az érdeklődőknek, ahol a mélyebb egyenlítés (mouthfill) elsajátítását gyakorolhatták” – fogalmazott a búvár, aki tavaly decemberben több mélységi merülési rekordot is megdöntött Egyiptomban, a világ legveszélyesebb merülőhelyén, a dahabi Blue Hole-ban.

Korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy a 49 éves versenyző három versenynap alatt, három kategóriában, három magyar mélységi rekordot állított fel a Cmas rendszerben. Monofinban 72 méterrel, szabadlehúzásban 74 méterrel, páros uszonyban pedig 66 méterrel sikerült felállítani a rekordot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában