Helytörténet

2024.01.21. 08:24

A Petre cukrászda alapítójára emlékeztek Tatán

A Tatai Helytörténeti Egyesület szervezésében emlékeztek meg a Petre Cukrászda-Kávéház 38 évvel ezelőtti megalakulásáról.

Goletz-DeáK Viktória

Családtagok, barátok, ismerősök tisztelegtek a több mint 5 éve elhunyt Petrezselyem Antalné Gyöngyi, Venesz-díjas mestercukrász emléke előtt

Forrás: Tata Város

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a város közkedvelt cukrászdájában a több mint 5 éve elhunyt Petrezselyem Antalné Gyöngyi, Venesz-díjas mestercukrász emléke előtt is tisztelegtek a családtagok, barátok, ismerősök.

A Petre Cukrászda 2016 decemberében ünnepelte 30. születésnapját. Kevesebb, mint 10 négyzetméteren indultak el, majd a folyamatos fejlesztések során évről-évre alkalmazkodva a vendéglátás változásaihoz, 1994 óta kávéházként is működnek.

Az alapító, Petrezselyem Antalné, a 2016-os ünnepségen elmondta, az volt az egyik legnagyobb büszkeség számára, hogy komoly szakmai kihívásokat jelentő olimpiákon, világbajnokságokon is részt vehettek, melyek nyomán nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is elismerték a munkájukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában