Évzárás

2024.01.03. 23:12

A negyedik bések kitettek magukért a Vaszaryban

Gyönyörű karácsonyi műsorral zárták az évet a Vaszary János Általános Iskolában, ahol most még téli szünet van, és majd jövő héten kezdődik a tanítás.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Mint arról beszámoltunk, a téli szünet előtttartották meg ünnepségüket, amit az iskola kórusának éneke nyitott meg. Varga Edit, az iskola igazgatója köszöntötte a rendezvény részvevőit, többek között Michl Józsefet, Tata polgármesterét. 

Benkéné Schór Anikó, a 4.b osztályfőnöke elmondta, hogy minden évben az egyik negyedikes osztály készül a karácsonyi műsorral.

− A gyerekek nagyon várták az előadást és nagyon nagy izgalommal készültek. Már régóta elkezdtük a készülődést és nagyon sokat próbáltunk. Még az őszi szünetben tettük össze a forgatókönyvet és amikor a gyerekek visszajöttek az iskolába el is kezdtük a próbákat. Kiosztottuk a szerepeket, először olvasópróbával kezdtük. Illetve az iskola egyik tornatermét megkaptuk, amiben tudtunk készülni. Az utolsó héten pedig már esti próbáink is voltak, ugyanis a műsorban van egy olyan rész, ami varázslatosabb, ha azt este látja mindenki − árulta el a tanárnő, aki azt is elmondta, hogy a gyerekek versekkel és dalokkal, illetve egy kis mesével is készültek az ünnepségre. 

− Az elején verseket mondanak, kiemelve az advent jelentőségét. Illetve a didergő királyt adják elő a gyerekek egy kis színdarabként. Táncolnak is, illetve az énekkar színesíti a műsorunkat - tette hozzá a tanárnő, aki hozzátette: az osztályban 28 gyerek jár és mindenkinek jutott szerep.

Mint megtudtuk, igyekeztek úgy alakítani a műsort, hogy mindenki megszólalhasson. Voltak a gyerekeknek is ötleteik, főleg a mozgásokban, amiket nagyon szívesen vettünk. Nagyon lelkesek voltak. 

− A műsorral próbáltuk mindenkinek meghitté tenni ezt az ünnepet. Mert úgy érzem, hogy mi itt az iskolában egy nagy család vagyunk, a Vaszary iskolában egy még nagyobb csalás, a gyerekek az idejük nagy részét az iskolában töltik velünk − mondta az osztályfőnök, aki elárulta, hogy a gyerekek versekkel és dalokkal, illetve egy kis mesével is készültek az ünnepségre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában