Segítség

2023.12.27. 13:55

Újabb karácsonyi ételosztással okozott örömöt a Vöröskereszt a tatabányai rászorulóknak

Százötven adag külön dobozolt melegételt osztottak a rászorulók részére a vármegyei Vöröskereszt munkatársai december 27-én, szerdán a tatabányai Család és Gyermekjóléti Központ udvarán.

Kemma.hu

Sokat jelent egy tányér gondoskodás az ünnepek között is

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Hamburgerné Ujvári Irén, a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének igazgatója lapunknak elmondta, a jótékony kezdeményezés helyszínéül egy központi helyet kerestek. December 22-én a Posta utcai Nappali Melegedőjükben ötven adag ételt osztottak ki a hajléktalanok számára, akik egyben tartós élelmiszercsomagot is kaptak.

A Platán téri kezdeményezésre a hajléktalanok mellett rászoruló családokat is vártak. A humanitárius szervezet tagjai és az önkéntesek élelmiszergyűjtést szerveztek, emellett több nagyobb eseményen szintén jelen voltak, és ezzel az adományokkal tették sokaknak szebbé az ünnepet. Gyerekeknek Mikulás csomagokat,  és a családoknak pedig tartós élelmiszereket osztottak ki. Több alapszervezetük indított el cipősdoboz akciót.

A Vöröskereszt a felajánlások mellett folyamatosan várja az önkéntes véradókat is. Ma még a vér semmivel sem pótolható, kizárólag a véradással. A vármegyei szervezet idén még két alkalommal fogadja a segítőket.

2023. december 28-án délelőtt 10 órától egészen 17 óráig Oroszlányban, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központban, valamint december 29-én 13 óra és 18 óra között Süttőn, a Hengermalom Közösségi Házban.

 

A Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének igazgatójával, Hamburgerné Ujvári Irénnel készült podcast beszélgetésünket meghallgathatják oldalunkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában