Vírusok

2023.12.20. 20:18

Részleges látogatási tilalom van az esztergomi kórházban

December 18-tól visszavonásig az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház, Belgyógyászati, Traumatológiai és Krónikus Belgyógyászat/Hospice osztályokon látogatási tilalom lép érvénybe, olvasható az intézmény honlapján.

Pöltl Zoltán

Az intézkedés tulajdonképpen már nem éri váratlanul a kórház területére lépőket, mivel hetekkel korábban arról lehetett a sajtóban olvasni, hogy a koronavírus új mutációja és a klasszikusnak mondható influenza is „rákapcsolt”, ezért jópár kórházban, egészségügyi intézményben bevezették újra a kötelező maszkhasználatot vagy a látogatási tilalmat. 

A magyarnemzet.hu oldalon december 20-án Rusvai Miklós vírusszakértőt idézik, aki elmondta, hogy „Az erre hivatott szakemberek folyamatosan monitorozzák, ellenőrzik az újonnan képződő vírusokat, és amennyiben aggodalomra okot adó variáns bukkan föl, ezt mindenképpen jelzik. Jelenleg ilyen variáns nincs a látóterünkben, a magyarországi mostani járványt tulajdonképpen az omikron variáns okozza, ami másfél évvel ezelőtt bukkant fel.” 

A lap rámutatott: „A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ arról adott tájékoztatást, hogy a rendelkezésre álló legutóbbi adatok szerint december 4. és 10. között az országban 31 100 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 262 600 fő akut légúti fertőzés tüneteivel. A légúti figyelőszolgálat keretében beküldött mintákban az influenza pozitivitási aránya 3,2 százalék, a SARS–CoV–2 pozitivitási aránya 41 százalék volt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában