Megyehét

2023.12.15. 10:36

Popovics György: a legfontosabb a találkozás

Élmény volt látni vármegyénk tehetséges előadóit, kulturális csoportjait a Megyehét elnevezésű programsorozat színpadán. A vármegyei önkormányzat hat járásban létrehozott rendezvényein a kultúráé volt a főszerep.

Kemma.hu

– Szerettünk volna minden járásba eljutni, hogy megismerhessék egymás programjait, művészeti együtteseit, előadóit az emberek. A járvány közösségromboló évei után ugyanis legfontosabb a találkozás, ami akár jelmondata is lehetett volna ennek a rendezvénysorozatnak – mondta Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke. 
A hat rendezvényen hetven fellépő szórakoztatta az érdeklődőket. Közönségben sem volt hiány, összességében több mint kétezer-ötszázan voltak kíváncsiak a műsorokra. A program tükrözte vármegyénk sokszínűségét, hiszen megmutatták magukat a fiatalok tánccsoportjai, idősekből álló kórus és például nemzetiségi együttesek is. 

A Megyehét színpadi fellépései közben a résztvevők kisfilmek és tablók segítségével ismerhették meg a vármegyei értéktárat, amely már 213 kincset tart nyilván. Érdeklődés kísérte a kiállító térségi alkotók, kézművesek, és őstermelői standjait is. 
– Az eseményeken sok helyi termékárust köszönthettünk. Szeretünk és akarunk támogatni mindent, ami Komárom-Esztergom vármegyei, és ha azzal tudjuk, hogy kiállíthatnak, árusíthatnak, ez nekünk valódi öröm – fűzte hozzá Popovics György. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában