Önzetlen segítség

2023.12.29. 20:30

Ötvennél több családnak tudott segíteni a Környei Katolikus Karitász adománygyűjtésekkel

A Környei Katolikus Karitász adománygyűjtésének eredményeként idén több mint félszáz nehéz helyzetben lévő nagycsalád, vagy gyermekét egyedül nevelő, illetve idős ember karácsonyát szépítették meg a falubeliek, öt sokgyermekes család 60-60 ezer forintos pénzbeli támogatáshoz is jutott.

Kemma.hu

Hatszázötven kilónyi élelmiszer gyűlt össze

Forrás: fotó: kornye.hu

A segíteni tudók és akarók száma szerencsére továbbra sem csökken Környén, Advent időszakában idén is segítő kezet nyújtottak mindazok, akik átérzik a rászorulók nehéz helyzetét - adta hírül a kornye.hu.

Az Advent első vasárnapján is sokan csatlakoztak a Karitász egymillió csillag akciójához, akkor 90 ezer forint adomány gyűlt össze az óvoda előtti téren.
A tartós élelmiszergyűjtés során is szép számmal érkeztek a Plébánia épületébe a jóérzésű emberek, összesen 650 kilónyi adomány gyűlt össze: liszt, cukor, rizs, olaj, tej, konzervek, tészta, tea, méz, kakaó, szaloncukor, csokoládé, sütemény, keksz, kávé, burgonya, hagyma, alma, sütéshez való alapanyagok, játékok.

Az úgynevezett Krumpliebéd 347 ezer forinttal növelte meg a Karitász jótékonysági keretét, a szerény, ámde ízletes ebédjük árát felajánlók a december 10-ei mise után gyülekeztek a Közösségi és Tájházban, ahol már jó ideje szorgoskodtak a hölgyek. A felajánlásoknak, támogatóknak köszönhetően ízletes tárkonyos, kolbászos krumplileves, tócsni, lángos, sült szalonna, hamis gesztenyegolyó és mézes krémes is várta a vendégeket.

A Környei Katolikus Karitász a rászorulók, szükséget szenvedők nevében köszönetét fejezi ki mindazok számára, akik évről-évre és egyre növekvő számban segítenek, hogy megkönnyítsék és megszépítsék a krízishelyzetben lévő testvérek ünnepét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában