Közös ügy

2023.12.21. 11:30

Összefogtak a helyiek: biztonságosabb lett a kerítésszaggató kocsi kanyar

Sorra csapódtak a kanyarban álló házak kerítésébe az autók. Most egy elektromos tábla figyelmezteti a sofőröket a lassításra.

Kemma.hu

A kihelyezett tábla lassításra figyelmezteti az autósokat

Forrás: Beküldött

A kocsiak összefogásának és segítségének köszönhetően lett biztonságosabb a Tatai úti kanyar Kocson. Simon László, a település polgármestere a Kemma.hu-nak elmondta, hogy évtizedek óta tartó problémát szerettek volna megoldani. Az úgynevezett "Bajnóczi kanyar" előtt és után is egy-egy elektromos sebességtúllépésre figyelmeztető táblát helyeztek el, ami a 30 kilométer/óránál nagyobb sebességgel közlekedő autóst figyelmezteti, hogy haladjon lassabban. Hozzátette: a tábla a helyiek kérésére és összefogásának hála valósulhatott meg. 

– Összegyűjtöttök a kocsiak elromlott, hibás háztartási hulladékait, és elvittük egy elektromoshulladék kereskedőhöz. Az ebből befolyt összegből szereztük be többek között ezt a két darab elektromos sebesség korlátozásra figyelmeztető táblát. Reméljük, hogy sokan odafigyelnek a tábla jelzésére és így elkerülhetők lesznek a balesetek, és a környéken lakók is biztonságban érezhetik magukat – mondta a polgármester. Hozzátette: a két tábla szállítással és telepítéssel kicsit több, mint 2,5 millió forintba került.

Kiemelte, hogy a mérőhely kialakítása és az elektromos hálózatra történő rákötés az F-S Vagyonvédelmi Kft munkája. A társaság munkadíjat nem kért, és az anyagköltséget is bevállalta. A lakosságnak szánták karácsonyi ajándékként. 

– Köszönet a falusiaknak, hogy partnerek voltak a cél megvalósulásában. Hittek benne, hogy ami már másnak hulladék, az a falunak értékké válhat. Így valósult már meg a kupakgyűjtő szív, a Coop bolt előtti hirdetőtábla és most a két sebességtúllépésre figyelmeztető tábla is – tette hozzá a település vezetője. 

Mint arról a Kemma.hu először beszámolt: Kocson a Tatai út és a Kossuth utca találkozásánál lévő éles kanyarból rendszeresen kisodródnak az autók az ottani ingatlanok kerítésébe. Legutóbb június 3-án, szombaton este csapódott a téglafalba egy autó, amitől a vastag kerítés bedőlt. Nem telt el két hónap se amikor egy Tatáról érkező autó sodródott le az útról, amit ezúttal a 30-as sebességkorlátozó tábla állított meg. Ha az nincsen, akkor a drótkerítés, vagy a faház bánta volna.  

A lakók szerint csak idő kérdése, hogy mikor sodor el valakit egy jármű a járdán, vagy – a kerítést is áttörve– mikor áll meg egy kamion valaki hálószobájában. A Magyar Közút Zrt. szerint az éles kocsi kanyar nem veszélyes gócpont, mert az ott történt balesetekben személyi sérülés nem történt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában