Dolgoznak

2023.12.09. 18:45

Miért volt ez a sok áramszünet a nagy havazás után? Itt az E.ON. válasza

Az E.ON szakemberei a hétvégén továbbra is megerősített létszámban dolgoznak a téli időjárás okozta áramellátási problémák behatárolásában és javításában, a nehéz körülmények ellenére mindent megtesznek azért, hogy a még érintet háztartásokban is legyen újra áram – tudtuk meg az E.ON Hungária Zrt.-től.

Walczer Patrik

Nehéz körülmények között dolgoznak a szakemberek

Forrás: E.ON Hungária Zrt.

Az elmúlt napokban ellepték a közösségi oldalakat az áramszünetekről és áramkimaradásról szóló posztok. Voltak olyan települések, ahol a lakosoknak több órán át nélkülözniük kellett a szolgáltatást. Az E.ON. tájékoztatása szerint Komárom-Esztergom vármegyében főként csütörtökön okozott gondot a téli időjárás az áramellátásban. Elsősorban Oroszlány, Esztergom és a vármegyehatáron fekvő Dobogókő környéki erdőségek, Tokod, Pilisszentkereszt, Piliscsév, valamint Tatabánya körzete volt érintett.

Egy olvasónk arról számolt be, hogy a lányáéknál Várgesztesen csütörtök reggel ment el az áram, és péntek délután jött csak vissza. Ők a 18 fokra hűlt lakásban, három gyerekkel voltak kénytelenek átvészelni ezt az időt, az útviszonyok ugyanis nem tették lehetővé, hogy elhagyják a települést. Egy tatabányai olvasónk arról írt, hogy Felsőgallán csütörtökön reggel 9-től 16 óráig volt áramszübet, majd a három fázisból kettőt állítottak helyre, de a hűtő és több szoba áram nélkül maradt. 

Csiszér-Kovács Viktória vállalati kommunikációs szakreferens megkeresésünkre elmondta, hogy jellemzően oszloptörések, oszlop kidőlések, illetve szintén a hó súlya alatt kidőlő fák, leszakadó nagyméretű faágak okozták a vezetékszakadásokat. A csapadékos időjárás miatt felázott, meglazult a talaj, az egyébként vizes hó pótterhét pedig már nem bírták el a fák.

Tájékoztatása szerint az E.ON szakemberi pénteken is megerősített létszámban dolgoztak, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársaival közösen a hétvégén is tovább keresik a hibákat. A kis kiterjedésű, gyakran egy ingatlant érintő hibák és a tartósan nem lakott területek, üdülőövezetek, erdészházak esetében pénteken is folytatódtak a beavatkozások.

Csiszér-Kovács Viktória hozzátette: a szerelők munkáját jelentősen megnehezítik a csúszós, jeges utak, esetenként teljesen elzárt útszakaszok, és az is, hogy a meghibásodások egy része erdős területen, kizárólag gyalogosan megközelíthető helyeken van. Főként Dobogókő környékén, a szakemberek a hibák helyét kutatva sokszor veszélyes körülmények között, recsegő, bármelyik pillanatban leszakadó faágak, kidőlő fák között végzik munkájukat.

A vállalati kommunikációs szakreferens közölte: az E.ON szerelői a nehéz körülmények ellenére folyamatosan dolgoznak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a még érintett háztartásokban mielőbb helyreálljon az áramellátás. Több helyen, például Pilisszentlélek településen aggregátorral biztosítják az áramot, mert 4-5 különböző ponton is sérült a települést ellátó áramhálózat.

Péntek délutánig, a nem lakott területeket is ide érve, néhány száz ügyfél volt még áram nélkül, de a javítások a nap további részében is folyamatosan zajlottak azért, hogy estére mindenhol megszűnjenek az áramszünetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában