Kemma.hu podcast

2023.12.19. 15:45

Mi a különbség a mézeskalács és a mézes kerámiák tésztája között? - PODCAST

Mézeskalács illat töltötte meg a stúdiót, miközben Major Szilviával beszélgetett Sugár Gabriella. A héregi cukrásszal rendszeresen lehet találkozni a tatabányai Gördülő Kosár Közösségi Piacon is, ahol megcsodálhatóak az ünnepi mézes alkotásai.

Kemma.hu

Szilvia több különlegességgel érkezett: a hagyományos mézeskalács mellett kakaós, mézes teasüteménnyel, puszedlivel és ízlésesen becsomagolt és színes cukormázzal díszített kis csodákkal is, amelyek bár ehetőek, az ember nehezen tudja elképzelni, hogy beléjük harapjon. 

Mesélt arról, hogy miként kell összekészíteni az aprósütemények és az úgynevezett mézes kerámiák alapanyagát, hogy mitől lesz varázslatosan szép és egyenletes a mézeskalács tésztája. Természetesen a bejgli is szóba került, ebből is készül egyedi, különleges ízvilágú a héregi műhelyben. Szilvia mesélt arról is, miként ünnepelnek, hogyan telik náluk a karácsony, amely nélkülözhetetlen kelléke a mákos guba. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában