Be is öltözött

2023.12.10. 13:52

Kihívója akadt a bábolnai Mikulás-lónak: íme Mexi, a bajóti póni

Nem akármilyen segítsége volt a Mikulásnak Bajóton a minap. A rénszarvasok helyett egy póniló segített neki, hogy minden gyerekhez eljusson az ajándéka.

Fenyvesi Károly

Mexi, a póniló segített a csomagok szállításában

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

A bábolnai Mikulás-lónak póni kihívója akadt Bajóton. Nagyon hosszú útja közben, a kis faluba is megérkezett egy órácskára a Mikulás. Nem jött váratlanul, látogatását Czégeni Ildus, Kinstädtner Andrea, Pataki Lilla és Katona Gerda készítette elő. Kis manóinak három helyi boltban lehetett titokban átadni a gyerekeknek szánt, névre szóló csomagokat. Az ajándékok helyi szállításában Mexi, a póniló segített. 

A művelődési ház melletti színpadon a dísz­be öltöztetett, Kósa Zsolttól és munkatársaitól kapott fenyőfa mellett, hangulatos fényekben énekszóval várták a gyerekek a vendéget. Sok helybeli közreműködött a remek délután előkészületeiben, lebonyolításában. A piros ruhás vendégben többen felismerni vélték a megfontolt mozgású, helybéli Fekete Zoltánt, de ez csak a véletlen műve lehetett, hiszen mint tudjuk, a Mikulás mindenhova maga megy el...

A kényelmes székbe ülő Mikulás mosolyogva hallgatta a ruháját, havas szakállát megsimogató apróságok verseit, énekeit. Egy-egy kedves mondat kíséretében a nagy zsákból gyorsan gazdáikra talált a csomagok legtöbbje. Gyorsan elröppent az egy óra. Aki nem tudta átvenni az ajándékát, azt a művelődési házban várják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában