Baleseti összefoglaló

2023.12.28. 07:45

Hárman is meghaltak 2023 első negyedévében vármegyénk útjain

Porvihar okozott tömegbalesetet, motoros halt meg az ütközésben, kerékpárral hajtott a patakba. Ezek voltak 2023 első negyedévének legsúlyosabb balesetei.

Kemma.hu

A sztráda herceghalmi szakaszán egy porvihar okozott olyan mértékű látótávolság csökkenést március 11-én szombaton, amelyben egy ember meghalt, 39-en - köztük 10 gyerek - pedig megsérült. 10 tűzoltóság, 16 mentőegység, 4 mentőhelikopter igyekezett minél hamarabb menteni a menthetőt Magyarország legnagyobb tömegbalesete után az M1-esen. A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre, akik eloltották a tüzet, majd visszahűtötték és áramtalanították a járműveket.  

Közúti baleset történt Bajna térségében, az 1119-es és az 1125-ös számú utak kereszteződésében március 26-án, ahol egy motoros és egy személyautó ütközött össze.

A baleset során a motoros személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Halálos baleset történt szintén március 26-án, vasárnap délután fél 3 körül Oroszlányban a Malom-tóba ömlő névtelen pataknál. Egy 33 éves férfi a Népek barátsága út felől a Csónakház kert felé haladt kerékpárjával, amikor eddig ismeretlen okból letért a gyalogútról.

A magyar anyanyelvű, román állampolgárságú férfi a patak medrébe, a beton töltésre esett, olyan szerencsétlenül, hogy a helyszínen életét vesztette – tudtuk meg Gányai Balázstól, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában