Rossz utak

2023.12.16. 06:55

Gumigyilkos útra panaszkodnak a Tata környéki autósok +helyszíni fotók (FRISSÍTVE)

Az elmúlt napokban Tata és Komárom, illetve Kocs és Nagyigmánd között 17 defekthez kértek rendőri biztosítást a kátyúba futott sofőrök.

Goletz-DeáK Viktória

Az egyik lefotózott kátyú 12-14 centiméter mély volt

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

Sorra kapnak defektet az autók a vármegyénk útjain. Több olvasónk is jelezte, hogy Dad és Tata közötti, eddig is nagyon rossz állapotú úton gigakátyúkat próbálnak kerülgetni. Kisebb-nagyobb sikerrel. Ugyanis többen is defektet kaptak a sokszor kikerülhetetlen méretű, és egymás mellett lévő gödrökben. A Kemma.hu munkatársai mérőszalagot ragadtak és végig járták a Tata-Kocs közötti utat kátyúkat keresve. Az eredmények megdöbbentők voltak: nem ritka a 13-14 centiméter mély gödör, amik sokszor egymáshoz közel sorakozva szinte kikerülhetetlen akadályt képeznek. 

De a Tata-Komárom úton sem volt jobb a helyzet: Bácsi László Komárom felé haladt a hátsó tatai úton, amikor a 9-es kilométer magasságában egy kátyú miatt két kerekük is defektes lett.

– A hátsó Tatai út 8-10-es kilométeres szelvényében van három akkora kátyú, amit eddig még gumi nem élt túl. Csütörtök este, szürkület után nekünk is két kerekünk bánta. Miénk volt abban a pillanatban a harmadik defektes autó az út szélén. Aztán még egy és még egy. Mi nyolc autóig voltunk ott, majd elszállítottak – kezdte a hihetetlen történetet László, aki elmondta, hogy egy domb túloldalán volt a gödör. Vagyis aki a domb felől érkezett semmit láthatott az út szélén sorakozó autósokból. 

– Iszonyú veszélyes helyzet volt, hajszálon múlt egy személyi sérüléssel járó baleset. Mi hívtuk ki a rendőröket, mert olyan veszélyes volt a helyzet hogy biztosítani kellet a helyszínt. Illetve jegyzőkönyvet szerettünk volna felvenni – magyarázta a férfi, aki a kivonuló rendőröktől megtudta, hogy ez megy napok óta szürkület után. És másik 10 autó várja őket helyszín biztosításra Kocsnál, ugyanilyen helyzetben.

– Megdöbbentő volt amit a két kis fiatal rendőr srác mondott, hogy napok óta járnak oda mert minden este ez van szürkület után. Talán már valami közöny is volt bennük, mert részletesen elmondták hol van kirakva kátyúkat jelző tábla a közút részéről és miért nem érdemes vacakolni a jegyzőkönyvvel, kártérítéssel – tette hozzá László.

A Kemma.hu a vármegyei rendőröktől megtudta, hogy az elmúlt időszakban Tata térségében 17 defektet jelentettek be a rendőrségre. Azonban ennél jóval több lehet az esetek száma, hiszen nem mindenki kér helyszínre rendőri biztosítást. 

– A 8136-os úton, Kocs és Nagyigmánd között hét darab, a 8139, Tata és Komárom közötti úton nyolc, míg a tatai Ring úton kettő darab defekthez kértek rendőri biztosítást a sofőrök. A Dorog és Esztergom közötti úton pedig a múlt héten hívták több defekthez is a rendőröket – válaszolták kérdésünkre a vármegyei rendőrök. 

Azóta megérkezett a Közút válasza is a témában, aki tájékoztatott minket arról, hogy a Tata és Komárom közötti mellékúton csütörtökön és pénteken, míg a Kocs és Nagyigmánd közötti mellékúton tegnap is több tonna aszfaltot dolgoztak be a hibák kijavítására. Így a korábban sok gondot okozó burkolathibák megszüntetéséről is gondoskodtak a szakembereik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában