Adventi vásár

2023.12.09. 17:05

Fotók: kézzel készült karácsonyi csodákra bukkantunk a vármegyei könyvtárban

Fülbevalók, horgolt plüssfigurák, mézek, levendulaolajok, betonalkotások, na, és persze, az ilyenkor elmaradhatatlan karácsonyi dekorációk, egytől egyig alkotó kezek munkáját dicsérték a könyvtár rendezvénytermében.

Kemma.hu

Igazi kincseket tehet majd a fa alá, aki a vásáron vásárolt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Különleges eseményre invitálták az érdeklődőket a József Attila Könyvtár rendezvénytermébe. December 9-én, szombaton reggel kilenc órától a beltéri adventi vásár fókuszában a kézműves alkotások álltak.

– Most már harmadik éve szervezzük meg ezt az eseményt. Egyre jobban tudjuk, hogy alakítsuk ki a helyszínt, illetve, hogy hány alkotót tudunk fogadni. Úgy gondolom, ez egy gesztus egyrészt a hobbialkotót felé, hogy megmutathassák műveiket. Ráadásul itt melegben vannak, ami azért nem egy utolsó szempont. Másrészt az olvasók vagy az ide betérőknek szintén egy kis kedves gesztus, hogy itt is adventi vásárban érezhetik magukat – kezdte Márku Mónika, az intézmény igazgatóhelyettese, valamint az esemény szervezője.

Helyhiány miatt korlátozott a portékákat kínálók száma, de így is tizenöten megmutathatták szebbnél szebb alkotásaikat. Ennyi asztalt tudtak biztosítani, ám ketten érkeztek úgy is, hogy saját standot vittek magukkal.

– Visszatérőek és újak is vannak az idei adventi vásáron. Érkeztek Tatabányáról, Komáromból, Tatáról és a környék különböző településeiről – árulta el Márku Mónika.

Kondászné Koltai Ildikó Tatáról érkezett csodálatos műveivel. Az alkotásainak különlegessége, hogy betonból készültek.

– 2017 óta készítem ezeket. Én keverem a betont, ez egy ilyen speciális cement, amihez mindenféle adalékanyagot keverek, hogy tartós legyen és gyorsan kössön. Mindenféleképpen egy különlegességet szerettem volna készíteni.

Kézműves alkotások

Az immáron harmadik alkalommal megszervezett rendezvényen garantáltan megtalálhatta mindenki azokat az egyedi ajándékokat, amikkel meglepheti szeretteit az ünnepek alkalmával, legyen szó családtagokról, barátokról vagy akár önmagáról. Az esemény nem csupán vásárlási lehetőséget kínált, hanem egyben remek alkalmat teremtett arra is, hogy közösen, együtt élvezzük az ünnepi hangulatot. Én például különleges mézekkel és a római Colosseum miniatűr „betonhasomásával” tértem haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában