Visszatekintő

2023.12.30. 21:45

Ezt az évet biztos nem felejtik el az oroszlányiak

Számos ünneplésre okot adó alkalom volt 2023-ban Oroszlányban. Összegyűjtöttük a három legfontosabb eseményt, ráadásként plusz egyet.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom vármegyei önkormányzat koordinálásával működő európai uniós Terület és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) kereken 500 millió forintot, majd plusz 140 milliós többlettámogatást nyert a megújulásra az egykori XX-as bányaüzem területe. A novemberi ünnepélyes projektzárón Popovics György a vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a résztvevőket.

Októberben Magyar Villamos Művek (MVM) Zöld Generáció Kft. Oroszlány külterületén, a Vértesi Erőmű által rekultivált zagyterén 15 különálló, egyenként 498 kilowatt teljesítményű naperőművet épített fel az elmúlt hónapokban. A munka elkészültével ünnepélyes átadóra hívták a sajtó munkatársait.

Ünnepi állománygyűlésen vette át kinevezését Hufnágel Ákos alezredes, a város új rendőrkapitánya. Az egyenruhás a 20 kilométerre lévő Tatán él, hónapokon át megbízott kapitány volt, szeptember elsejétől pedig hivatalosan is Oroszlány rendőrkapitánya lett.

+ 1:

A 24 Óra és a kemma.hu  közönségszavazásán a legjobb férficsapatnak az MVM-OSE Lions-t választották a voksolók. Az oroszlányi férfi kosárlabdacsapat az élvonalba történő 2019-es visszajutást követően először jutott be a bajnokság felsőházi rájátszásába és végül hetedik lett. A jelenlegi szezon sem maradt siker nélkül, a Lions ugyanis az alapszakasz féltávjánál a nyolcadik helyen állt, amivel kvalifikálta magát a Magyar Kupa nyolcas döntőjére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában