Hufnágel Ákos

2023.09.17. 16:00

Pályája csúcsának tartja kinevezését az új oroszlányi rendőrkapitány

Ünnepi állománygyűlésen vette át kinevezését Hufnágel Ákos alezredes, a város új rendőrkapitánya. Az egyenruhás a 20 kilométerre lévő Tatán él, öt hónapja megbízott kapitány, szeptember elsejétől pedig hivatalosan is Oroszlány rendőrkapitánya.

Wágner Zsanett

Hufnágel Ákos fontos célokat tűzött ki maga elé rendőrkapitányként

Forrás: police.hu

Az első hetek, hónapok a helyismeret elsajátításával és a helyi sajátosságok felmérésével telt. A helyi televízió stúdióvendégeként beszélt családi hátteréről és további feladatairól. Egy tizennyolc éves lány édesapja, felesége a tatai rendőrkapitányságon dolgozik. 

1993-ban, 30 éve kezdődött Hufnágel Ákos rendőri pályafutása Tatabányán. A bűnügyi osztályon volt nyomozó, majd Tatára került. 2004-ben visszakerült Tatabányára, akkor már alosztályvezetőként. Utána osztályvezető és kapitányságvezető helyettes lett, majd újra Tatán dolgozott. 

– A pályám csúcsa vezetni egy kapitányságot – mondta, aki a létszámhiányos állomány vezetésével áprilisban szembesült. Azt mondja, ez szerencsés fordulatot vett és Komáromból, Tatáról, illetve Kisbérről is érkeztek új kollégák az oroszlányi kapitányságra. – A tervem, hogy a kapitányság állománytábláját minél hamarabb és minél teljesebben fel tudjam tölteni – nevezte meg legfontosabb feladataként a rendőrkapitány a létszámhelyzet stabilizálását. 

További tervezett feladata a családi hangulat visszaállítása, ami régen jellemző volt az oroszlányi rendőrkapitányságra. – Speciális helyzetben van Oroszlány: nem szeli át autópálya. Olyan, mint egy zsáktelepülés, tehát az átutazó bűnözők nem jelennek meg a bányászvárosban, inkább a helyi bűncselekmények elkövetése a jellemző – tette hozzá az új rendőrkapitány. Úgy fogalmazott, nagyon jó az együttműködés a társszervekkel, például a polgárőrökkel is hatékony volt az együttműködés a közelmúltban a bányásznapon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában