Verseny

2023.12.17. 15:30

Esztergomban készül, és már étlapra is került a Dunakanyar legjobb halászleve

A Piac 42 Bisztró halászleve nyerte meg a Visit Esztergom kezdeményezése nyomán indult izgalmas kihívást, ezzel az idén átadott Simor János utcai új piacon működő vendéglátóhely érdemelte ki a Magyar Konyha magazin zsűrizése nyomán a Dunakanyar halászleve díjat – derül ki az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. sajtóközleményéből.

Walczer Patrik

Barna Ádámék (balra) a Piac 42 Bisztróval is sikert sikerre halmoznak

Forrás: Beküldött

Mint azt megírták, a Visit Esztergom a Dunakanyar kiemelkedő és közismert éttermeit az ünnepre hangolódás jegyében hívta meg egy különleges megmérettetésre. A kihívást négy vendéglátóhely fogadta el (a Piac42, a Rosinante, a Natura Hill és a Teyföl), és a beszámoló szerint a séfek egytől egyig kitettek magukért, komolyan vették a versenyt. A különböző karakterű ételek között voltak modernebb változatok is, melyeknél többféle alapanyagot és fűszert is felhasználtak, de a hagyományosak sem hiányozhattak a versenyből, melyek egyaránt jól szerepeltek. 

A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen akár mindegyik étterem megérdemelhette volna az elismerést, végül hajszálnyival a Piac42 Bisztró halászleve emelkedett ki a többi közül és nyerte el a címet.

Természetesen  részletezték azt is, hogy a díjnyertes étel dunai jellegűnek számít, az akasztói szikiponty mellett fajszi fűszerpaprika és kis-közepes méretű vöröshagymák adják a gerincét, melyeket fokhagymával, paradicsommal és fehérborral egészítenek ki. Lényegében egy hagyományos halászlének tekinthető, de a minél tökéletesebb alapanyagokra és az átgondolt, illetve precízen kivitelezett technológiára való fókuszálás meghozta a vendéglátóhely számára a sikert. 

A Michelin-csillagos 42 Restaurant kistestvére az Esztergomi Piacon kapott helyet Piac42 Bisztró néven, amely néhány hónapos működés után már Michelin-ajánlást is kapott. A „Dunakanyar halászleve” pedig az étlapjukra is felkerült. 

A nyertes halászlé
Forrás: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában