Ünnepek

2023.12.26. 10:02

Együtt ünnepeltek és közösen díszítették fel a karácsonyfát Szentgyörgymező lakói

Immár tizedik alkalommal ünnepelték közösen Szentgyörgymezői lakói a szeretet ünnepét, a karácsonyt – számolt be a szívmelengető, hangulatos rendezvényről Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője, aki szintén a szentgyörgymezői lakóközösség tagja.

Kemma.hu

Az óvodások idén is műsorral készültek a karácsonyi ünnepségre

Forrás: Beküldött

Fotó: T. Zoltán

Szentgyörgymezőre érve gyakorlatilag úgy érzi az ember, mintha egy faluba csöppenne, ami nem véletlen, hiszen Szentgyörgymező korábban önálló településként létezett, több mint egy évszázada pedig Esztergom városrésze. A településrész híres összetartó lakóközösségéről, mely több szempontból is megmutatkozik.

Erős Gábor még Szentgyörgymező önkormányzati képviselőjeként álmodta meg a városrész közös karácsonyi ünnepségét. A közösségformáló eseményt először 2014-ben tartották meg, idén már a 10. alkalommal jöttek össze a helyiek, hogy együtt tekintsék meg a Szentgyörgymezei Óvodába járó gyermekek műsorát.

Az ünnepségen Erős Gábor mellett beszédet mondott Varga Krisztián, a településrész jelenlegi önkormányzati képviselője, Kiss-Maly László plébános karácsonyi gondolatokkal színesítette a rendezvényt. Ezt követően az atya megáldotta a felújított Nepomuki Szent János-szobort, majd a helyiek közösen díszeket helyeztek el a városrész karácsonyfáján. A szervezők jóvoltából a helyszínen zsíros kenyér és szaloncukor is várta a jelenlévőket, de forralt bor és tea is volt.

Erős Gábor a közösségi oldalán mondott köszönetet az óvodásoknak a színvonalas műsorért, a Szentgyörgymezői Karitász Egyháznak és Kiss-Maly László atyának a sok segítségért, a lakosoknak pedig a karácsonyfa díszítéséért.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában