Testvérvárosok

2023.12.16. 16:29

Díszpolgár lett Oroszlány polgármestere

Vágsellye Díszpolgári címet vehetett át Lazók Zoltán oroszlányi polgármester a szlovákiai testvérvárosban, az ünnepi testületi ülésen.

Wágner Zsanett

Jozef Belicky adta át a kitüntetést Lazók Zoltánnak

Forrás: oroszlany.hu

Miként az oroszlany.hu írja, a két város kapcsolata csaknem 30 éve töretlen. 

– A hosszú évek óta tartó barátság már régóta felülmúlta a formális határokat. Teret adtak művészeinknek, kulturális együtteseinknek, gyermekeinknek, időseinknek, önkénteseinknek. Mindez annak köszönhető, hogy Lazók Zoltán teret teremtett mindennek. Tudjuk és érezzük, hogy mi vágsellyeiek Oroszlány szívében ott vagyunk. Ez nem nevezhető másnak, mint különlegesnek, és ezért elismerés jár – mondta ünnepi méltató beszédében Jozef Belicky, a szlovák testvértelepülés vezetője. 

Elhangzott, hogy Oroszlányban rendszeresen ápolják a nemzetiségi hagyományokat. Rendszeresen szerveznek közös ünnepségeket, számos sikeres közös projekten vannak túl. Például az oroszlányi játszótér is megemlíthető. A szlovákok megépítették az oroszlányi kulturális műemlék miniatűrjét, a bányászvárosban pedig a vágsellyei kastély mását.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában